Заради недостатъка на тестове за коронавирус британците са измислили за

...
Заради недостатъка на тестове за коронавирус британците са измислили за
Коментари Харесай

Ново 20: На Острова насъскват кучета срещу коронавируса ВИДЕО

Заради минуса на проби за ковид британците са измислили за автентичен метод да открият дали някой е болен или не, оповестява Bild.

Те имат желание да употребяват кучета, които са способни да разпознават присъщата за COVID-19 миризма. Така животните ще могат да се задействат на публични места за търсене на инфектирани.

Според Джеймс Логан скоро тома може да бъде прилагано всеобщо.

Той е началник на отделението по надзор на болесттите в Лондонския университет.
"Знаем, че кучетата имат удивителната дарба да улавят и запомнят миризми.

И в случай че COVID-19 има присъща миризма, ще можем да упражняваме кучетата по този начин, че да я разпорзнават.



Организацията Medical Detection Dogs към този момент тренира четириногите за това. В процеса на дресировка те би трябвало да усетят избрана миризма, която идва от един от осемте контейнера и да излаят, щом това стане.

В организацията към този момент имат позитивен опит в разпознаването на други смъртоносни болести, споделя кинологът Роб Харис.

"През последните 13 години сме упражнявали кучета за разпознаването на редица заболявания като рак на простатата и пикочния мехур, Паркинсон, а също и малария.

Организацията Medical Detection Dogs е учредена от Клеър Гест. Тя е уверена че наред с медицинските проби кучетата също могат да изиграят значима роля в битката с разпространяването на ковид.

"В момента, в който кучетата се научат да го разпознават тъкмо, те могат да бъдат задействани на публични места. Група от пет кучета може да ревизира по 4, 5 души дневно ", твърди Клеър Гест.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР