Заради напрежението в Габрово, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир

...
Заради напрежението в Габрово, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир
Коментари Харесай

Извънредна среща в МС заради напрежението в Габрово

Заради напрежението в Габрово, вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов свика в Министерския съвет изключително съвещание с управлението на Министерство на вътрешните работи. След срещата Каракачанов предложи на кметовете да бъдат по-активни за решаването на проблемa с нелегално пребиваващите в обитаемоте места.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че обстановката в Габрово сега е спокойна, а напрежението, зародило след опита на протестиращи да нахлуят в регионалния арест - овладяно. Полицаи от няколко регионални дирекции, в това число чиновници на Жандармерията наблюдават за реда в Габрово.
Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Имаме задоволително полицейско наличие в Габрово. Искам да ви уверя, че ще останем там, докато е нужно, с цел да не допуснем групово нарушение на публичния ред и някакви ексцесии.
Вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че няма данни за политическа интервенция в митинга.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Протестът поражда като импровизиран митинг на жители, които закономерно стачкуват срещу едно престъпно закононарушение. Полицията си свърши работата за следващ път.
Каракачанов съобщи, че проблеми като този в Габрово могат да бъдат " пресечени в зародиш ", само че за задачата кметовете би трябвало да бъдат по-бдителни и дейни.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Местната власт би трябвало да стартира да си прави работа и там където един кмет знае, че има приходящи, които се заселват нелегално или строят жилища нелегално или се самонастаняват в изоставени здания нелегално, да алармират полицията да се вземат предварителни ограничения.
Вицепремиерът разяснява, че всеки който не си е приключил работата, носи лична виновност за напрежението в Габрово. Той съобщи, че би си подал оставката, в случай че по този метод ще се решат проблемите в бранша на сигурността.
 Каракачанов: Не се чакат нови провокации в Габрово, обстановката е спокойна Каракачанов: Не се чакат нови провокации в Габрово, обстановката е спокойна
Ситуацията в Габрово е овладяна, полицията си свърши работата. Няма данни за политическо вмешателство. Това съобщи вицепремиерът и министър на отбранат...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР