Заради нахлуването на Турция в Северна Сирия автомобилният концерн “Фолксваген

...
Заради нахлуването на Турция в Северна Сирия автомобилният концерн “Фолксваген
Коментари Харесай

Шок за икономиката на Ердоган, “Фолксваген” спира завода си

Заради нахлуването на Турция в Северна Сирия автомобилният тръст “Фолксваген ” отсрочва решението си за откриване на нов цех за коли в Измир, оповестява „ Билд ”, като се базира на информация от „ Ханделсблат ” и „ Франкфуртер алгемайне цайтунг ”.

Говорителят на концерна съобщи, че следят обстановката с огромна угриженост.

При създалата се конюнктура не може да се избра Турция, считат от автомобилния колос.

“Фолксваген ” преговаряше в продължение на месеци за завода си и решението с Турция изглеждаше несъмнено. Автомобилният тръст към този момент вписа в комерсиалния указател основаното дъщерно сдружение.

Състоянието на човешките права, ограничението на главните демократични свободи и едноличното ръководство на Ердоган даде съображение решението за построяването на новия цех на “Фолксваген ” да се преглежда като политически противоречиво.

Автомобилният производител, обаче, се базира на дългогодишните договаряния за присъединение на Турция към Европейски Съюз и работеше по осъществяването на проекта си. Това дава съображение да се мисли, че прекъсването на завода е за малко и построяването му може да бъде осъществено по-късно.

В новия цех на “Фолксваген ”, чието строителство беше планувано покрай град Измир (4,2 милиона жители), трябваше да се открият 4000 работни места. Концернът е възнамерявал да влага в него сред 1,2 до 1,5 милиарда евро, което за отслабената турска стопанска система съставлява мегаинвестиция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР