Заради надигания на настилката на няколко места около релсите на

...
Заради надигания на настилката на няколко места около релсите на
Коментари Харесай

Още една глоба от 279 000 лв. за настилката по Графа

Заради надигания на настилката на няколко места към релсите на новоремонтираната столична улица " Граф Игнатиев " фирмата-изпълнител ще бъде санкционирана с 279 хиляди лева .

Информацията заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в обществената мрежа Facebook. Поредният недостатък е открит от чиновници на общината през уикенда, само че бдителни жители бяха пуснали фотоси в обществените мрежи малко по-рано. Според общинарите, повода е температурно уголемение към напречните отводнители .
 Дефекти по Графа няма да се отстраняват, единствено санкция за строителя
Дефекти по Графа няма да се отстраняват, единствено санкция за строителя

Неравности, разнообразни фуги, по-малко озеленяване по Графа, само че си остава по този начин

" На този обект работиха и не престават да работят десетки инженери, проектанти и строители - по тази причина не одобрявам оправданията на всяка от страните сега . Релсовият път беше приключен в края на предходната година и това е първото лято, в което е в употреба . Не мога да позволи, че никой от проектантите и инженерите, не се е сетил, че в София е горещо през лятото и е нужна фуга, която да поеме температурните разширения ", написа Фандъкова.

За да се поправи и този недостатък кметицата твърди, че е поискала проектантите да дадат решение, а изпълнителят на плана да го направи за своя сметка в рамките гаранцията на обекта. Над половин милион лв. е общият размер на глобите, които съм наложила досега за ремонта на ул. " Граф Игнатиев " (зона 2), написа Фандъкова.

Тя напомня, че за ремонта в Зона 4 е отказала да одобри обекта с Акт 1 5. Докато компанията да поправя недостатъци по първия стадий - градините " Кристал " и " Св. Кл. Охридски " тя няма право да работят по други сектори, а срокът на контракта им продължава да тече, се споделя в поста на кметицата.
 Симеон Славчев упорства Фандъкова да поеме отговорност за
Симеон Славчев упорства Фандъкова да поеме отговорност за " Графа "

Той е изискал и информация от прокуратурата за следствието на ремонта

От общината апелират две решения по стратегия " Региони напредък " за наложени наказания от 5% за двете зони. Санкциите били поради: " повишени условия към просветителната подготовка на специалистите , с които желаеме фирмите-участници да разполагат и незадоволително цялостна информация в обособени елементи на методологията ".
 Ивиците за ориентир по Графа приключват в стена, сигнализира общинар
Ивиците за ориентир по Графа приключват в стена, сигнализира общинар

Симеон Славчев предлага да има карта на наличните места за хората с увреждания

Един от претекстовете на столична община по този проблем е, че Управляващият орган, който постанова глобите на общината, не е отчел фактът, че поръчката е предходна през прелиминарен надзор от Агенцията по публични поръчки. От Агенцията за публични поръчки (АОП) са декларирали, че няма открити несъответствия с условията на Закона за публичните поръчки (ЗОП) . Мнението на админите на програмата е, че е имало конкуренция за тези процедури и няма отстранени участници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР