Заради множеството заявки и предплащания за пътувания по католическия и

...
Заради множеството заявки и предплащания за пътувания по католическия и
Коментари Харесай

Какво става с резервациите ни за Airbnb при паднемията? - slava.bg

Заради множеството поръчки и предплащания за пътувания по католическия и православния Великден във време на пандемия, която се чака да наложи на доста хола отямана на пролетните ваканции, Airbnb направи промени в резервационните си политики.

Информацията, която няма къде другаде да намерите у нас, е значима и за тези над 10 000 фамилии в страната, които дават парцелите си по този метод и живеят от това. Какво би трябвало да знаете за наемането на жилища и стаи по целия свят – в 200 страни, посредством гробалната система във време на COVID-19?

“Когато рецесията с коронавуриса удари света, ние знаем, че и нашите 5 000 000 домакини по цялата планета, и нашите многомилионни посетители са наранени. Който дава парцела си губи пари, който дълго е спестявал за почивка, а в този момент е заставен да я анулира – също”, изясняват от компанията.

Домакините и гостите заплащат поделени 3% такса за резервации и новите ограничения на системата включват въвеждане на по този начин начерените „ гъвкави ставки” без санкции плюс ваучери за тези, които желаят да анулират резервации за пътувания до 1 юни.
Така и двете страни в връзките, на които Airbnb е медиатор ще претърпят миниални, а някои – никакви загуби, което е и задачата на интервенцията.

Пълно възобновяване на парите ще има за идващите от „ остро засегнатите” зони и за техните домакини. Засега това се отнася за гостите и домакините от Китай, Италия и Южна Корея. За България това е значимо, защото у нас, изключително в София, италианците са супер важен контингент – първа народност измежду туристите в милионния град предходната година.

Глобалната резервационна система за краткосрочно наемане на парцели търпи големи загуби поради пандемията, само че все пак реагира най-адекватно на изключителните ограничения, които се постановат.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР