Заради множество възражения от живеещи в района на софийските улици

...
Заради множество възражения от живеещи в района на софийските улици
Коментари Харесай

Живеещи в центъра на София са против "Зелени улици"

Заради голям брой възражения от живеещи в региона на софийските улици " Сан Стефано " и " Ангел Кънчев " Столичният общински съвет съвсем несъмнено ще реши след старта на самодейността " Зелени улици " да се направи разбор на резултата от нея и да се реши дали и по какъв начин тя да продължи. Докладът ще бъде направен след приключването на първите два уикенда от проекта- 17-19 юли и 24-26 юли. Това стана ясно през днешния ден на съвещанието на транспортната комисия, която гласоподава серия от допълнения, свързани със " Зелени улици ". Те би трябвало да бъдат доказани дефинитивно на сесията на СОС на 9 юли.

Както " Сега " писа, преди дни общински съветници от ГЕРБ, зам. кметът по екологията Десислава Билева и кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков  представиха концепцията за " Зелени улици ", предвиждаща изброените улици и ул. " Цар Иван Шишман " да се трансфорат напълно в пешеходни зони в 10 следващи уикенда на юли и август. По тях няма да може да се влиза с коли от петък от 19.30 ч. до неделя в 18 ч. Улица " Сан Стефано " ще бъде затворена напълно от парка " Заимов " до " Цариградско шосе ", ул. " Цар Шишман " - в сектора сред ул. " Граф Игнатиев " и ул. " Юрий Венелин ", а ул. " Ангел Кънчев " - от ул. " Уилям Гладстон " до пл. " Гарибалди ".

По " Сан Стефано " паркираните коли няма да се отстраняват. По ул. " Ангел Кънчев " и ул. " Шишман " ще бъде неразрешено паркирането в посочените дни и часове, а заварените коли Центърът за градска подвижност ще реалокира гратис. Автомобилите ще бъдат оставяни в прилежащи улици, като всеки ще може да ревизира къде се намира неговият на тел. 070013233. Съобщено бе още, че за интервала на " Зелени улици " транспортните средства ще може да се паркират гратис и в буферния паркинг на ЦГМ при метростанция " Стадион Васил Левски ". Вносителите разясниха, че уличните сектори са определени, защото те имат връзка с паркове и с непрекъснати пешеходни зони и че по този метод се дава опция на столичани да се придвижат умерено пешком и без терзание от движещи се коли.

Днес обаче стана ясно, че хора с адресни регистрации по ул. " Сан Стефано " и по ул. Ангел Кънчев " са изразили неодобрение от заплануваната самодейност. В резултат по предложение на кмета на " Средец " Трайчо Трайков единомислещо транспортната комисия гласува да се направи разбор на зародилите проблеми от " Зелени улици " след първите два уикенда от провеждането на самодейността. Освен това бе решено притежателите на коли в посочените сектори да имат право да паркират в прилежащите подзони с платено паркиране. Изрично бе записано и че за интервала на " Зелени улици " те ще могат да употребяват гаражите си и дворовете на кооперациите си, с цел да паркират колите си в тях.

В същото време транспортната комисия поддържа предлагането на зам. кмета Десислава Билева във всички уикенди на август бул. " Цар Освободител " да затваря за коли сред улица " Г.С. Раковски " и бул. " Дондуков ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР