Заради мерките покрай коронавируса у нас са регистрирани 10 пъти

...
Заради мерките покрай коронавируса у нас са регистрирани 10 пъти
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Някои не осъзнават, че са ходещи бомби и всички около тях може да умрат

Заради ограниченията около ковид у нас са регистрирани 10 пъти по-малко случаи на остри заразни заболявания в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това демонстрира, че противоепидемичните ограничения работят. Това разяснява пред бТВ ръководителят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София доктор Георги Миндов.

Той удостовери настояването на гилдията за електронно направление за тест за ковид. Коментира, че никой не е снабдил джипитата с защитни средства, а въпреки всичко натискът върху тях в сегашната конюнктура е главен, а коридорите са цялостни.

„ Натискът е огромен – от деца, които ги връщат от учебно заведение за една хрема, фактически инфектирани с Коронавирус, които ние следим в изискванията на домашна карантина. Една колежка показа за 12 пациенти с Коронавирус “, уточни Миндов.

Той даже описа по какъв начин е имал пациентка, която в хода на прегледа се оказва, че има типичните за ковид признаци. Очакват се нейните резултати дали е притежател на ковид.

„ Ние не желаеме тези 1000 лева, желаеме да ни се заплаща за съответна работа, която вършим “, уточни още доктор Миндов.

Той упорства, че рискът би трябвало да се минимализира.

" Да не идват заболели пациенти в кабинета ни. Не, когато влезе и аз към този момент съм го на половина съблякал, той да ми каже " Ами аз съм с еди-какви си признаци ", а аз да съм с една маска единствено ", разяснява той.

И описателно сподели какво в действителност е в кабинета да пристигна инфектиран пациент:

" Има и виновни хора, които се обаждат и дори се самоизолират, тъй като те са виновни да не ни унищожат нас, с цел да има персонални лекари. Просто ти ще го убиеш този човек пред тебе. Ти си сега една бомба и пред тебе в периметъра, в границите на 15 минути можеш да бъдеш " изпечен " и да бъдеш облъчен и да умреш. Просто всички в радиус 2 м. могат да умрат. И до момента в който не си направил теста, ти не знаеш, ти сега облъчваш ", съобщи доктор Миндов.

И настоя, че липсва надзор.

" Тези, които вървят без маски, се подиграват с нас ", разкритикува доктор Миндов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР