Заради медицинска експертиза Специализираният наказателен съд за втори път отложи

...
Заради медицинска експертиза Специализираният наказателен съд за втори път отложи
Коментари Харесай

Делото за ареста на ЛиЛана се протака заради експерт

Заради здравна експертиза Специализираният углавен съд за повторно отсрочи решението си да пусне ли от ареста певицата ЛиЛана – Лиляна Деянова. Въпреки че здравната експертиза беше подготвена, плануваното за през днешния ден съвещание не се организира, заяви БНР. Причината е, че не се яви вещото лице, което би трябвало да изясни заключенията си, които са ключови за решението на съда дали да промени мярката за неотклонение. Така решението се отсрочва за четвъртък.

Според юриста на ЛиЛана Николай Хаджигенов няма еднопосочен отговор съвместими ли са гръбначните проблеми на певицата със следствения арест, само че с цел да вземе съдът решение, би трябвало да се яви и вещото лице. " Това е мъчение, държат я като заложница. Ако я пуснат, няма с какво да държат Божков ", разгласи пред радиото юристът. " Мотивите на съда са безобразни всякога. Това не би трябвало да бъде оставено по този начин. Един почтен човек гние в ареста без правна причина. Другото са политически аргументи и поръчки ", добави той.

Деянова, брат й и съдружникът й Мартин Димитров са упрекнати, че като незаконна група пробвали да източват евросредства по програмата " Иновации и конкурентноспособност ". Деянова и Димитров към този момент месеци наред са в ареста. Александър Деянов беше пуснат под гаранция от 50 хиляди лева Той отхвърли да ги заплати в символ на митинг, само че прокуратурата по този начин и не посмя да го задържи.
ЛиЛана пред съда: Първо ме питаха за Дубай и Божков
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР