Заради масовизирането на строителството на офиси и многото проекти наемите

...
Заради масовизирането на строителството на офиси и многото проекти наемите
Коментари Харесай

Наемите за офиси замръзнаха, вече втора година са 12-14 евро/кв.м.

Заради масовизирането на строителството на офиси и многото планове наемите у нас замръзнаха и за втора година равнищата им се движат сред 12 и 14 евро на квадратен метър. Единствено в центъра на столицата и то за висококачествени офиси клас А те доближават до 15 евро, се споделя в отчет на консултантската компания Cushman & Wakefield Forton за 2019 година, представен от " 24 часа ". 

Сключените наемни контракти за офис площи в градеж понижават през последните месеци поради огромния размер парцели на пазара и към този момент приключените нови здания през 2019 година Предлагането дава необятен избор на наемателите и време за взимане на решения, се твърди в отчета.

“През последните години фирмите със характерни условия или търсещи по-значителна офис повърхност трябваше да изберат парцел още на стадий градеж, защото вариантите им бяха лимитирани.

В момента обаче предлагането им разрешава да обмислят по-дълго опциите на пазара и да създадат своя избор на база подготвени здания и планове в градеж. Това безспорно усилва конкуренцията в бранша и води до повишение на качеството на продукта ”, разяснява Станимира Пашова, управител “Офис площи ” в Cushman & Wakefield Forton.

Освен това през последната година е настъпила забележителна смяна и в търсенето. До края на 2018 година на пазара е имало доста клиенти, които са търсели големи офис площи от порядъка на над 1500-5000 квадратни метра. Но към този момент е налице интерес от повече на брой наематели, само че за помалки офиси. Причина за това е както навлизането на нови компании с вероятност за

разгръщане у нас, по този начин и сполучливото развиване на стартъпи и прекосяването им във фаза на напредък. Те търсят първи офис с по-малка повърхност, който може да задоволи всичките им условия.

Това постанова бърза пригодливост от страна на вложителите и наемодателите. За плановете, които сега са на абстрактен стадий, е значимо да дават благоприятни условия за делене на пространствата на по-малки площи, без да се усилва процентът на общите елементи.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР