Заради липсата на резервни части, забавянето на ремонтите и несъответствията

...
Заради липсата на резервни части, забавянето на ремонтите и несъответствията
Коментари Харесай

Сметната палата на САЩ откри проблеми в проекта за изтребителите F-35

Заради неналичието на аварийни елементи, забавянето на ремонтите и несъответствията на детайлите, тестванията на изтребителите 5-о потомство F-35 не дават отговор на откритите времеви нормативи. Това се показва в самостоятелния доклад на Сметната палата на Съединени американски щати, импортиран за разискване в конгреса.

Авторите на отчета от 81 страници, оповестен в уеб страницата на Сметната палата, приканват Пентагона да реши казуса във веригата доставки на 4 300 елементи за най-скъпата в историята на Съединени американски щати отбранителна система на стойност над 1 трлн. $. В документа се акцентира, че единствено в Турция се създават до 800 детайла за F-35.

Заради забавянето на доставките на елементи за самолетите, в интервала май-ноември 2018 година са осъществени едвам 30% от плануваните изпитателни полети. Несъответствията на редица елементи, проточването на ремонта и закъсненията на доставките на аварийни елементи оказват отрицателно въздействие на индикаторите на F-35, се показва в отчета. Авторите на документа означават, че в хода на изпитателните полети изтребителите са съумели да изпълнят едвам 27% от дилемите, без значение от това, че производителите са очаквали индикатори на ниво 60% и повече.

F-35 не дават отговор на параметрите за военните самолети, тези машини не са многофункционални и не реализират полети на заложените дистанции, написа още в отчета. Отбелязано е, че над 40% от наземното съоръжение, належащо за обслужването на полетите, не подхожда на условията на проектантите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР