Заради липса на кворум депутатите не успяха да открият днешното

...
Заради липса на кворум депутатите не успяха да открият днешното
Коментари Харесай

Закриха заседанието в НС след три неуспешни опита за събиране на кворум

Заради липса на кворум депутатите не съумяха да открият днешното пленарно съвещание, на което трябваше да се разискват процедурните за избор на нов председател на Народното събрание

" Нямаме нужен брой народни представители в зала ", осведоми краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов и разгласи 15-минутна отмора.



Регистрираните в зала депутати бяха 110. Отсъстващи бяха ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане ". 

Депутатите не съумяха да съберат нужния кворум за разкриване на днешното пленарно съвещание и от втория опит . Народните представители в зала този път бяха 113.

" Уважаеми сътрудници, макар че е явна наклонността, че през днешния ден няма да съберем кворум, има значими точки от програмата, която е планувана, надлежно ще дам още една опция да съберем кворум, съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов. Той даде нова отмора, с цел да съумеят депутатите да се съберат. Необходимият брой народни представители за разкриване на съвещанието е 121.

Мирослав Иванов стана краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Народното събрание, откакто Никола Минчев беше отхвърлен.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР