Заради лъжата, че познавам Йоско Костинбродския и съм дал показания

...
Заради лъжата, че познавам Йоско Костинбродския и съм дал показания
Коментари Харесай

Мишо Вандала: Заради лъжа, че познавам Йоско Костинбродския, ще ме гръмнат

 Заради лъжата, че познавам Йоско Костинбродския и съм дал показания против него, ще ме гръмнат! Това проговори извънредно пред " България Днес " Михаил Туцов - Мишо Вандала, обвиняем за убийството на Красимир Гочев-Шмид. Шмид е първият очевидец, намерил гибелта си, откакто проговаря против бандита Йоско от село Безден. Пропелият 34-годишен мъж е покосен от 6 изстрела от автомат " Калашников ". След него е гръмнат и очевидецът Хрисим Хрисимов.

Вандала призна, че в последните седмици е чел в медиите материали, които не дават отговор на истината, само че поради които чака, че може да бъде премахнат. Въпреки че гангстерът Йосиф Йосифов от Костинброд е в неопределеност от години и се търси, това съгласно Туцов не е спънка негови доближени да подреден възмездие.

" Страх ме е от тези неистини! Не познавам Йоско! Не съм наркоман, нито се занимавам с наркоразпространение ", посочи Мишо Вандала. По думите му в предишното Костинбродския и Шмид са въртели търговия с дрога зад паравана на законен бизнес с дърводобив. Соченият като душманин на Шмид твърди, че не знае по какъв начин се е стигнало до разрива сред двамата приятели, само че позволява, че са намесени цигански разправии.

Вандала се появи през вчерашния ден пред Върховния касационен съд, който би трябвало да реши крайния излаз на делото за убийството на Шмид. Противно на информацията, че му е зачислена защита, тъй като пропял, Туцов пристигна в Съдебната палата само в компанията на юриста си. " Както виждате, нямам гардове, не ме пази Министерство на вътрешните работи. Не съм бил цвете за мирисане. Може да съм се занимавал с обири на коли, само че за мен човешкият живот няма цена. Аз имам семейство и в никакъв случай не бих протегнал ръка на човек. Искам да си изчистя името, тъй като ме боли. Не могат да се повдигат такива обвинявания ", уточни Михаил Туцов пред кореспондент на вестника.

Той получи 20 година за убийството на първа инстанция, само че бе оневинен от Софийския апелативен съд. Магистратите признават, че жертвата Шмид е заплетен в скандал сред ромските кланове на Любо Къдравия, към който гравитирали Йоско Костинбродския и Иван Може, а от другата страна били Ицо Папата и Шмид. Съперничеството било за контрола на пазара на дрога и проституция в региона.

Според апелативните съдии убийството на Шмид не е потвърдено изрично посредством верига от доказателства. Те вършат на пух и прахуляк показанията на неизвестен очевидец, като регистрират, че той може и да е безсъвестен. Тайният очевидец разказал, че е бил на мястото на закононарушението, прикрит зад джип, и е видял екзекуторът отблизо разстояние. Описанието на килъра, което дава анонимникът, не съответствува с това на други двама очевидни очевидци, които също проговарят за случилото се на 20 май 2014 година в Своге.

От Върховната касационна прокуратура желаеха връщане на делото поради нарушавания, които са довели до неправилни заключения за недоказано обвиняване. Не са съпоставени показанията на анонимника с тези на различен очевидец по отношение на метода на напредване на причинителя, считат от държавното обвиняване. Според очевидци килърът се е отдръпнал след осъществяване на задачата с особена " подскачаща " походка, която оприличават като подскоци на маймуна или сърничка. " Не е регистрирано, че очевидците са възприели действието от друго разстояние ", акцентират от прокуратурата.

Магистратите одобриха с последното решение, че походката не може да бъде разгадана. Медицинска експертиза удостоверява, че подсъдимият Туцов провлачва единия си крайник при вървене поради контузия от злополука, само че той не може да бъде принуден да тича като " сърничка ", с цел да се разобличи.

Според прокуратурата осъщественият следствен опит потвърждавал механизма на закононарушението, а убийството се доказвало и от откритите проектили. Защитата отвърна, че гилзите са се появили в Сливен " от нищото " и са вкарани в националната база данни. Балистична експертиза удостоверила, че те са от убийството, само че оставало неразбираемо какво ги свързва с Мишо Вандала.

Той става обвинен, откакто си купува джип " Ауди Q7 " за 30 бона дни след убийството на Шмид. Разследващите го погват, като считат, че с парите от мократа поръчка е купено лъскавото возило. " Жена ми кара джипове от 10 години. Какво от това ", разяснява Туцов. Очаква се висшите магистрати да решат ориста му до 2 месеца.

За кръвнина от 250 хиляди лв. упорства детето на Шмид - Йордан. Искът на сирачето бе отритнат поради оправдателната присъда. Вчера юристът на почернените близки съобщи, че подсъдимият е закован от очевидец, който е изискал анонимност, тъй като се опасява от кавга, а не тъй като е безсъвестен. Юристът цитира балистичната експертиза като безспорна улика и счита, че думите на анонимника могат да бъдат тествани с други доказателства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР