Заради кризата с Русия“ НАТО повишава нивото на готовност на

...
Заради кризата с Русия“ НАТО повишава нивото на готовност на
Коментари Харесай

НАТО реши да повиши готовността на хиляди войници заради Русия

Заради „ рецесията с Русия “ НАТО покачва равнището на подготвеност на Силите за реагиране (NRF), настояват източниците.

Става дума за хиляди бойци. Сега те би трябвало да могат да напреднат в зоната на спора в границите на седем дни, а не за 30, както преди, оповестява РИА Новости.

Германското министерство на защитата оповестява, че Берлин " увеличи равнището на подготвеност на силите на Бундесвера, участващи в Силите за бързо реагиране ". Подчертава се, че „ тази мярка по никакъв метод не е последвана от прехвърляне”, а се правят единствено „ подготвителни мерки”.

За прехвърлянето на силите на НАТО е належащо решение на Съвета на Алианса, напомнят от министерството. В него се прибавя, че Берлин " остава предан, дружно със съдружниците, на двупосочна политика по отношение на Русия - надеждна подготвеност за отбрана и презастраховане на съдружниците, като в същото време е отворен за разговор ".

Припомняме, че от Германия дойдоха подкрепления за контингента на НАТО в Литва. НАТО ще разположи спомагателни бойни групи в Румъния. Полша разгласи разполагането на спомагателни американски войски покрай Украйна. Общо 1,7 хиляди бойци и офицери от бригадната бойна група на 82-ра въздушно-десантна дивизия на Съединените щати отидоха в Полша.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР