Заради кризата с питейната вода и обявеното на 10 юни

...
Заради кризата с питейната вода и обявеното на 10 юни
Коментари Харесай

Стрелча взема военновременни запаси заради кризата с водата

Заради рецесията с питейната вода и оповестеното на 10 юни бедствено състояние в средногорското градче, Държавна организация „ Държавен запас и военновременни ресурси ” дава безплатно на общината минерална вода и хранителни артикули. Това осведомиха от администрацията на кмета Стойно Чачов.

От 19 юни т.г. /сряда/ са почнали поетапните доставки на освободените държавни запаси, които се одобряват и съхраняват в складовите пространства на Оптико-механичния цех в града. Получаването на питателните артикули и минерална вода от популацията ще стартира от понеделник – 24.06.2019 година по в допълнение разгласен график на кварталите и улиците, оповестен на уеб страницата на общината и публикуван на осведомителните табла.

Право на прилагане на предоставената помощ има всеки гражданин на град Стрелча. В същото време в обществените мрежи се появиха мнения и оферти от локални поданици, че тези ресурси са повече нужни за възрастните хора, които нямат опция сами да се доставят с вода и хранителни артикули.

Докато множеството фамилии пазарят от прилежащия град Панагюрище и нямат проблеми с водата. В Стрелча работят и изворите с минерална вода, която е годна за пиянство. Както към този момент писахме, в резултат на поройните дъждове, паднали в региона на средногорското градче при започване на юни, тиня и кал затлачиха водоснабдителната мрежа на Стрелча и питейната вода не става за приложимост.

Довеждащият тръбопровод е строен преди 47 години и от този момент не е ремонтиран, а по предварителни планове на общинската власт за нов са нужни към 5 млн.лв. Затова кметът Стойно Чачов се обърна за помощ към страната, а поради казуса бе оповестено бедствено състояние и то се удължи с още една седмица.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР