Заради кризата с коронавируса, правителството на САЩ е похарчило повече

...
Заради кризата с коронавируса, правителството на САЩ е похарчило повече
Коментари Харесай

Съмнения в САЩ - заради купуване на маски

Заради рецесията с ковид, държавното управление на Съединени американски щати е похарчило повече от 110 милиона $ за закупуване на маски за медицински експерти от непроверени снабдители и на повишени цени, оповестява РИА Новости. Медията се базира на информация, изнесена от The Wall Street Journal въз основа на данни от федерални контракти, съобщи БГНЕС.
Според данните, американското държавно управление е поръчало над 20 милиона маски N95, които би трябвало да бъдат доставени в цялостен размер до края на май. Отбелязва се, че в 80% от случаите държавното управление не се е занимавало с доставчиците преди този момент или съдействието е било лимитирано до дребни контракти, които не са свързани с доставката на медикаменти. Някои компании към този момент са пропуснали периодите за доставка или даже са отказали да извършват поръчки, написа The Wall Street Journal.
Правителството се съгласи да закупи маски от снабдители, предлагащи бърза доставка на междинна цена от шест $ за брой, показва изданието. Тази цена е шест пъти по-висока, само че подхожда на настоящия пазарен курс.
Отбелязва се, че държавното управление също е поръчало 600 милиона маски N95 на цена по-малко от един $ на брой от надеждни снабдители, които не са имали проблеми с доставката.
Още: " 2,3 млн. инфектирани с COVID-19 в света, над 595 хиляди оздравели и 160 хиляди умряли "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР