Заради кризата с коронавируса е направена оптимизация на разходите в

...
Заради кризата с коронавируса е направена оптимизация на разходите в
Коментари Харесай

Не се очаква поскъпване на билетчето във Варна, въпреки загубите от 3 млн.лв. за Градски транспорт


Заради рецесията с ковид е направена оптимизация на разноските в градския превоз. От сдружението се надяват до края на май да влязат в естествен темп.

Инж. Злати Златев, изпълнителен шеф на " Градски Транспорт " - Варна разяснява: " Засега стартира леко да се подвига оборотът. Времето допускам и то оказва въздействие, разхлабването на ограниченията, също ".

Въпреки рецесията с COVID-19, съкратени в градския превоз няма. Заради финансовите загуби, сдружението не може да обезпечи тестване на чиновниците си за COVID-19.

" Това могат да го създадат от общината... Смятам, че е редно, тъй като нашите водачи и най-много кондукторите са на първа линия, както лекарите ", добавя инж. Златев.

Галя Христова от 8 години продава билетчета в рейсовете и до момента не е работила в изискванията на пандемия. Споделя, че отхвърля да таксува пасажери, които нямат защитни маски.

" И на идната спирка, откакто не бъдат таксувани, те наложително слизат.

След всеки курс се дезинфекцират дръжките, вратите и седалките в рейсовете. За да се подсигурява здравето на пасажери, във всеки рейс е подложен дезинфектант ", съобщи Галя Христова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР