Заради коронавируса Русе ще се управлява дистанционно от карантиниран заместник-кмет,

...
Заради коронавируса Русе ще се управлява дистанционно от карантиниран заместник-кмет,
Коментари Харесай

Временно Русе ще се управлява дистанционно от карантиниран заместник-кмет

Заради ковид Русе ще се ръководи отдалечено от карантиниран заместник-кмет, който ще извършва функционалностите на кмет. Това стана ясно в късния следобяд, откакто резултатите от PCR-пробите на заместник-кметовете на Русе Енчо Енчев и Златомира Стефанова са позитивни за коронавирусна зараза, оповестиха от общинската администрация в крайдунавския град.

От там обясниха, че Енчев е бил отвън града през последните дни и не е измежду контактните на кмета Пенчо Милков, който постъпи през вчерашния ден в болница с коронавирусна зараза и с пневмония. По тази причина заместник-кметът по филантропични действия пое тази заран функционалностите на изпълняващ длъжността кмет, само че откакто резултатът му излезе позитивен, ще бъде под карантина.

Той и Златомира Стефанова, която е заместник-кмет по стопанска система и вложения, са без недоволства. Здравословното им положение ще се следи всекидневно от персоналните им лекари и при смяна ще бъдат подхванати ограничения. Продължава издирването и тестването на всички, контактували със инфектираните.

Разкриха какво е положението на инфектирания с ковид кмет на Русе Пенчо Милков

Пробите за ковид на другите двама заместник-кметове - Магдалина Илиева и Димитър Недев, са негативни. Въпреки това те са контактували с Милков и също са под 14-дневна карантина.
От локалната администрация оповестиха, че измежду избраните като контактни и сложени под карантина са още секретарят на общината Димитър Генков, краткотрайно изпълняващият длъжността основен проектант Весела Иванова, шефове на дирекции и други.

Въпреки карантината функционалностите на кмет ще поеме заместник-кметът по комунални действия Димитър Недев, който ще работи отдалечено, оповестяват от общинската администрация в Русе.

От там осведомят, че след обстойна стерилизация на всички административни здания общината ще отвори порти за жители на следващия ден и ще работи обикновено. Всички контактни чиновници, които дадат негативни проби за короновирусна зараза, ще продължат отдалечено работата си, като сега се основава организация на дейностите.

Областният шеф на Русе не е инфектиран с ковид

По инструкции от Регионалната здравна ревизия ще се следи положението на чиновниците, които ще бъдат на следващия ден на работа в общината. В постройката няма да се позволяват хора, които имат признаци като кашлица, хрема и температура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР