Заради коронавируса отварят отново инфекциозно отделение във Враца. То трябва

...
Заради коронавируса отварят отново инфекциозно отделение във Враца. То трябва
Коментари Харесай

Заради коронавируса отварят инфекциозно отделение във Враца

Заради ковид отварят още веднъж инфекциозно поделение във Враца. То би трябвало да проработи до края на седмицата, оповестява БНР.
Инфекциозното поделение на врачанската болница беше закрито преди години като част от ограниченията за оптимизация на МБАЛ " Христо Ботев ". В момента в региона поделение за лекуване на инфектирани с ковид има единствено в болничното заведение в Бяла Слатина. Именно там са настанени двама от деветимата пациенти от Врачанско, за които има подозрение, че са инфектирани с ковид. Предстои да станат ясни резултатите от проучванията им.
Новото отделението ще се намира в постройката на Центъра за кожно-венерически болести в двора на МБАЛ " Христо Ботев ", което е и най-голямото лечебно заведение в региона.
По думите на изпълнителния шеф доктор Петър Керемедчиев решението е изключително, с цел да се овладее обстановката с ковид.
Ето настояща информация за разпространяването на ковид у нас
В отделението ще има 13 кревати, а постройката му разрешава при нужда да бъде изолирано и сложено под карантина.
Остава обаче неуреден казусът с неналичието на фрагменти в отделението. Според доктор Керемедчиев във Враца има единствено двама епидемиолози и трима инфекционисти, които към този момент са в пенсионна възраст.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР