Заради констатираните огнища на Инфлуенца по птиците (грип) до момента

...
Заради констатираните огнища на Инфлуенца по птиците (грип) до момента
Коментари Харесай

90 000 птици унищожени заради птичия грип у нас

Заради установените огнища на Инфлуенца по птиците (грип) досега са унищожени близо 90 000 птици.
Това оповестиха от пресцентъра на Българската организация по сигурност на храните.
Първото огнище на заболяването беше установено в средата на месец октомври в животновъден обект за развъждане патици, благосъстоятелност на „ Мейпъл Лийф Полтри “ ЕООД в село Стефаново, община Добрич, област Добрич. Бяха унищожени близо 11 000 птици.
Второто и третото огнище беше установено в село Узунджово, община Хасково, област Хасково и в село Глушник, община Сливен, област Сливен в персонално стопанство - плантация вид „ заден двор “. За очистване на болестта бяха унищожени над 1 500 птици.
Четвъртото огнище беше установено на 3 ноември в животновъден обект за развъждане на патици благосъстоятелност на „ Алианс Агрикол “ ООД в село Зимница, община Стралджа, област Ямбол, където бяха унищожени близо 8 хиляди патици. Като част от ограниченията за очистване и недопускане на разпространяването на заболяването беше умъртвено и цялото стадо кокошки-носачки в животновъден обект благосъстоятелност на „ Милениум 2000 “ ООД в землището на село Зимница. Фермата е в непосредствена непосредственост до установеното огнище и попада в 3-километровата зона, в която се унищожават всички възприемчиви животни. Унищожени са близо 68 хиляди кокошки-носачки. Към момента на територията на област Ямбол е установено единствено едно огнище на болестта Инфлуенца по птиците във плантация за патици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР