Заради жалба е спряна обществената поръчка за доставка на двете

...
Заради жалба е спряна обществената поръчка за доставка на двете
Коментари Харесай

Спряна е поръчката за компресорните станции за Турски поток

Заради тъжба е спряна публичната поръчка за доставка на двете компресорни станции за трасето на " Турски поток " у нас, за която единствено преди дни бяха подадени две предложения. Това оповестяват от " Булгартрансгаз " на уеб страницата си.

Процедурата за построяването на компресорни станции " Расово " и " Нова Провадия " краткотрайно е прекъсната до произнясането на Кимисията за защита на конкуренцията, която на 12 юни е образувала произвеждане по недоволство на сдружението " Дж. Кристоф Е&П Сървисиз " СРЛ против обяснение на възложителя по сложени му въпроси. Не ясни претенциите на компанията, за която не се знае какво отношение е имала към процедурата. Жалбата с претекстовете не е оповестена от антимонополния орган.

От " Дж. Кристоф Е&П Сървисиз " СРЛ са поискали да се наложи краткотрайна мярка за прекъсване на процедурата, чиято стойност е над 351 млн. лева без Данък добавена стойност и в нея играха две обединявания. Едното е Д3ЗД " Расово – Провадия Конституционен съд “, образувано от българското сдружение " Климатроник ", което се занимава с климатични системи, беларуската " Алвора ", която се занимава със строителство, украинската " Полтаваспецмонтаж ", която също се занимава със строителство, и испанския съветник " ТЕК-Куатро ". Противник му е " Ферощал Балкангаз ", в което вземат участие немската " Ферощал " и българската " Главболгарстрой " и нейното сдружение " Главболгарстрой Интернешънал “, които са познати реализатори на поръчки на " Булгартрансгаз ".

Сега следва Комисия за защита на конкуренцията да излезе с определение дали ще почете или не желаната краткотрайна мярка до изговаряне по самата тъжба. Ако такава бъде наложена, ще се чака решението по самата тъжба.

Това е следващата пречка пред плана за уголемение на газопреносната мрежа на " Булгартрансгаз " от границата на България с Турция до тази със Сърбия, с цел да може през наша територия за мине съветския газопровод " Турски поток " напът към Западна Европа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР