Заради извършени нарушения при използването на европейската субсидия за изграждане,

...
Заради извършени нарушения при използването на европейската субсидия за изграждане,
Коментари Харесай

Над 46 млн. лв. ще трябва да връщат 253 къщи за гости

Заради осъществени нарушавания при потреблението на европейската дотация за създаване, реставрация или преустройства на къщи за посетители, 253 такива планове ще би трябвало да върнат общо 46.4 млн. лева, оповестиха от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) в петък вечерта.

Сред глобените е и къщата за посетители, употребена за персонални потребности от някогашния зам.-министър на стопанската система Алекнаднър Маянолев, който бе упрекнат за спор на ползи, тъй като е бил в управата на земеделския фонд, отпуснал над 391 хиляди лева безплатна дотация сякаш за къща за посетители. Всъщност от този скандал потегли и инспекцията на ДФЗ на общо 288 плана, които към момента попадат в интервала на надзор и наложително петгодишно потребление на финансиране от еврофондовете план и които са получили общо 81 млн. лева евросубсидия.

Така " къщата за посетители " на Манолев в местността " Чинар уши " в Сандански, построена от компанията " Едноличен търговец " Агротрейд – Ана Димитрова " на детегледачката на децата на Манолев, която е била подставено лице,ще би трябвало да върне всички предоставени ѝ пари като безплатна помощ. Те възлизат на 391 160 лева

В същата позиция са още 157 плана, на които е наложена цялостната глоба и би трябвало пъкъл върнат напълно общо 43.1 млн. лева, останалите 95 плана са с частична глоба, която възлиза на 3.3 млн. лв..

От оповестения от ДФЗ Предварителен лист на бенефициерите, на които към 15.11.2019 година е намерено произвеждане за налагане на 100% глоба. http://www.dfz.bg/bg/programa-za-razvitie-na-selskite-raioni/-2007---2013/ излиза наяве, че Манолев е измежду получилите най-високи дотации за къща за посетители. Още 33 плана имат да връщат сходни суми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР