Заради извънредната епидемична обстановка се отменя се видинският панаир, стана

...
Заради извънредната епидемична обстановка се отменя се видинският панаир, стана
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Отмениха видинския панаир

Заради изключителната епидемиологична конюнктура се анулира се видинският панаир, стана ясно на конференция след съвещание на Областния спешен щаб. В нея участваха регионалният шеф Момчил Станков, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, ръководителят на Общинския съвет Генади Велков и шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Венцислав Владински.
На съвещанието е взето решение, поради създалата се усложнена конюнктура в цялата страна по отношение на COVID-19, всеобщи събития със скупчване на огромен брой хора, да бъдат анулирани поради риска от болест. В това число попадат идните панаири и съборите, които се организират в доста селища.
Борислава Борисова сподели, че Общината е имала подготвеност, запас и предпочитание да провежда тазгодишния Видински панаир, който е с над 120-годишна история. „ Но поради удължаването на епидемиологичната конюнктура, за нас са най-важни здравето и живота на хората. Не желаеме да бъдем причина за основаването на предпоставки за разпространяването на COVID-19. Общинското управление схваща сериозността на казуса и нито за момент не се поколебахме да приемем и осъществим решението на Областния щаб “, съобщи заместник-кметът. Тя означи, че в околните минали години обичайния панаир е посещаван приблизително дневно от над 10 000 души, а когато в концертната стратегия са взели участие огромни звезди – даже и над 20 000. Борисова добави още, че обичайното ревю е освен място за продажбата на артикули, само че и за основаване на доста контакти, за срещи с близки и другари. В него се включват производители, търговци и занаятчии от цялата страна, както и от прилежащите Сърбия и Румъния. И изрази вяра, че следващата година нещата ще се възстановяват и хората още веднъж ще се радват на дългогодишната традиция.
Председателят на Общинския съвет показа, че допреди 10 дни неговото мнение е било да се организира Видинския панаир, предвид на това, че е един от най-старите, че ще донесе доходи на доста видински компании, както и на Общината. Днес той също акцентира, че преди всичко би трябвало да стои грижата за здравето на хората и поддържа решението на щаба.
Областният шеф изясни, че що се касае до всички всеобщи мероприятия, които са свързани със скупчване на доста хора и не може да се направи организация за отдалеченост и стерилизация, то те ще бъдат неразрешени. „ Не можем да си позволим Видин още веднъж да се трансформира в огнище на болестта “, безапелационен бе той.
Борисова удостовери, че най-близките идни събития, които се провеждат взаимно с Общината - Retro Parade - Vintage Vehicles Vidin 2020 и Summer Vibes Festival Vidin 2020, ще се проведат при съблюдаване на всички нужни противоепидемични ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР