Заради изключително слабо представяне елитният футболен съдия Петър Костадинов беше

...
Заради изключително слабо представяне елитният футболен съдия Петър Костадинов беше
Коментари Харесай

БФС спря правата на слаб съдия и го прати във Втора лига

Заради извънредно едва показване елитният футболен арбитър Петър Костадинов беше осъден със прекъсване на правата. На свое съвещание съдийската комисия (СК) към БФС прегледа представянето на родения в Добрич съдия в срещата " Черно море " - " Етър " (0:1) от XV кръг на Ефбет лига и реши, че във значими моменти той е позволил три очевидни неточности, които са повлияли на крайния резултат.

Костадинов е получил доста ниска оценка от съдийския наблюдаващ на ст. " Тича " във Варна. Освен това управлението на " моряците " подаде тъжба против съдийството директно след края на дуела на 4 декември, претендирайки за две неотсъдени дузпи. В резултат Семеен кодекс стопира правата на 34-годишния рефер до началото на плейофната фаза в елитното състезание, а по-късно до края на сезон 2020/2021 година той ще съдийства само във Втора лига.

" На 22.12.2020 година ще се организира съвещание на Семеен кодекс при БФС, на което ще бъде изработен разбор на представянето на съдиите, асистентите и съдийските наблюдаващи. Комисията е твърдо решена да усъвършенства качеството на съдийството и няма да се поколебае да преразгледа ранглистите за пролетния дял от шампионатите. Съдии, посочили съмнение в своята работа, ще управляват срещи в по-долните групи на шампионатите на БФС ", обявиха от футболната централа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР