Заради изказването, че е български генерал главният секретар на МВР

...
Заради изказването, че е български генерал главният секретар на МВР
Коментари Харесай

За изказването, че е генерал Петър Тодоров може да бъде уволен

Заради изявлението, че е български военачалник основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров може да бъде уволнен. Това сподели някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов.

Той подсети, че Министерство на вътрешните работи е девоенизирано още от 2006 година. Затова и Тодоров не е военачалник, а е основен комисар. Самото изявление Тодоров направи през вчерашния ден, когато подаде оставката си от поста.

" Вярвам, че те ще продължат съзнателно да извършват отговорностите си. Аз обаче съм подложен в обстановка, в която не мога да върша това. Настоящото политическо управление на Министерство на вътрешните работи няма волята да продължи битката за правда. За мен този пост не е самоцел. Аз имам чест и достолепие на български офицер и военачалник, а без тези качества няма по какъв начин да бъдеш същински чиновник на реда ", сподели през вчерашния ден Тодоров, напомня бТВ.

Той изясни още, че не можел да работи с вътрешния министър Калин Стоянов. Според Тодоров той нямал волята да продължи борбата за правда на Министерство на вътрешните работи. Определи претекстовете, с които Стоянов изиска оставката му, като политически и напомнящи записите от Националното заседание на " Продължаваме промяната ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР