Заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от модернизирането на пътя

...
Заради изграждането на участъка между
Ребърково и Лютидол от модернизирането
на пътя
Коментари Харесай

Заради изграждането на участъка между Ребърково и Лютидол от пътя Мездра - Ботевград трафикът ще е през прохода „Петрохан“ и Искърското дефиле

Заради построяването на сектора между Ребърково и Лютидол от модернизирането на пътя Мездра - Ботевград трафикът ще преминава по второкласния път II-81 - през прохода „ Петрохан “, и път II-16 - през Искърското дефиле. Изпълнителите на обекта и възложителят - Агенция „ Пътна инфраструктура “, се извиняват на шофьорите за породеното стеснение при пътуването по обходен маршрут, но спирането на придвижването е належащо, за да се обезпечи както сигурността на транзитния трафик, по този начин и да се освободи строителна площадка за новото трасе, което ще е двойно по-широко от настоящото.

Досега всички строителни действия се извършваха настрана от актуалното пътно платно и не попречиха пътуването. Сега осъществяването на правата навлиза в следващ стадий, което и постанова прекъсване на движението. АПИ разчита изключително много на браншовите организации на превозвачите и прави оценка ролята им за преодоляване на компликациите и неудобствата, които се основават в работата им при промени в организацията на придвижване заради строителството на важен за Северозападна България инфраструктурен план.

По време на строителните работи движението на всички типове превозни средства в сектора от Ребърково до Лютидол на път Е-79 се лимитира като пътуващите леки коли и превозните средства до 12 тона към София и Видин ще преминават през прохода „ Петрохан “ - път II-81, и през Искърското дефиле - път II-16. Допълнителен обходен маршрут за МПС до 4,5 тона е третокласният път III-161 Ребърково - Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол.

За по-голяма сигурност трафикът на камионите над 12 тона ще бъде разграничен в посоките на придвижване.

Пътуващите от Видин към София МПС над 12 тона ще се отклоняват при Монтана по път II-81 - прохода „ Петрохан “. Превозните средства над 12 тона, които се включват в движението по път I-1 след област Монтана ще минават по път II-16.

Пътуващите от София към Видин МПС над 12 тона ще минават по път II-16 през Искърското дефиле.

Предвижда се краткотрайната организация на движение да бъде доникъде на ноември 2020 г.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР