Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева

...
Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лева
Коментари Харесай

Съд запорира сметки и имоти на кмета на Септември и на съпругата му


Заради иск на Антикорупционната комисия за над 9 милиона лв. Пазарджишкият областен съд запорира сметки и парцели на кмета на Септември Марин Рачев, на брачната половинка му и на свързани с тях компании. Претенциите на комисията са за нелегално добито имущество, осведоми БНР.

Решението на комисията е на база шест тома доказателствен материал, част от който е и прословутото тефтерче, което бе намерено в спалнята на Рачев при обиска през февруари предходната година. В него са записани огромни суми пари и букви на хора. Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвиняване за източване на общината като настоящ кмет.

В момента Рачев е обвинен за това, че като кмет е платил към 200 хиляди лева за улични поправки, които не били осъществени. Обвинението пристигна след акция на КПКОНПИ и профилираната прокуратура.

Преди десетина дни Рачев получи условна присъда от 2,5 години за укриване на налози. Той беше приет за отговорен, че през 2006-2007 година като търговец на горива посредством компанията си "Марин Рачев-Менсъл " е укрил налози за над 118 000 лв., като подавал погрешни данъчни заявления.

Делото продължи две години на първа инстанция. Адвокатите на кмета твърдяха, че откакто няма автограф на подсъдимия под данъчните му заявления, няма и закононарушение, осъществено от него. Подписите са поставяни от брачната половинка му.

Определението за запор на парцелите и банковите сметки на Рачев и кръга към него не е дефинитивно, само че обжалването му пред Пловдивския апелативен съд не стопира осъществяването му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР