Заради интензивното увеличаване на заболелите, най-вече при лицата до 63-годишна

...
Заради интензивното увеличаване на заболелите, най-вече при лицата до 63-годишна
Коментари Харесай

В Стара Загора също обявиха грипна епидемия

Заради интензивното увеличение на заболелите, най-много при лицата до 63-годишна възраст, от грип и остри респираторни болести (ОРЗ) през последните дни, запазващата се наклонност за постигане на епидемиологични стойности и потвърдените позитивни проби на грипни варианти от лица с вирусни инфекции Регионалната здравна ревизия (РЗИ) в Стара Загора афишира грипна зараза от 30 януари, четвъртък, на територията на региона. 
Регионалният действен щаб за битка с грип и острите респираторни болести е предложил и преустановяване на образователните занятия в Старозагорска област от 30 януари до 7 февруари. Спирането на образователния развой се прави с оглед спиране на епидемиологичната верига в изискванията на грипна зараза, както и да се ограничи заболяемостта от остри респираторни болести и грип измежду учениците. 
От РЗИ Стара Загора предлагат на:
Лечебните заведения за болнични помощ:
Преустановяване на свижданията; Спазване на непоколебим противоепидемичен режим; Готовност за откриване на спомагателен леглови фонд за лекуване на болните от грип и затрудненията му; Преустановяване на плановата оперативна работа в отделенията с хирургичен профил; Осигуряване ни маски за личния състав. Лечебните заведения за извънболнична помощ:
Стриктно съблюдаване на разпоредбите за противоепидемичен режим на работа в лечебното заведение; При опция делене на потоците - фебрилно болните от другите заболели, и при опция основаване на противогрипен кабинет; Да се организира вярна диференциална диагностика на случаите с клиника на ОРЗ и навреме включване на антивирусни терапия; Осъществяване на здравната помощ по домовете за фебрилно болните; Носене на маски от личния състав. Общопрактикуващите лекари:
Осъществяване на здравната помощ по домовете за фебрилно болните, като се употребяват с изключение на часовете за визити, и часовете за детска и женска консултация; Носене на маски от личния състав Прекратяване на работата на женските и детските консултации; Преустановяване на провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации; Провеждане на вярна диференциална диагностика на случаите с клиника на ОРЗ и навреме включване на антивирусна терапия. За детски и образователни заведения:
Задължително осъществяване на ефикасен всекидневен филтър в детските заведения; Недопускане на заболели деца в детските заведения, както и осъществяване на лекуването им в тях; Недопускане в учебните заведения на заболели възпитаници от грип и ОРЗ; ​​​​​​Създаване на организация за надзор по отношение на спазването на нужния антисептичен и противоепидемичен режим, както и съблюдаване на висока персонална хигиена; Извършване на постоянно проветряване на пространствата. Осигуряване на задоволително количество дезинфекционни и миещи препарати; Недопускане на заболели от ОРЗ и грип от личния състав на образователни и детски заведения. РЗИ предлага на популацията:
Ограничаване на обществените контакти и отбягване на събирането на доста хора в затворени пространства; Болните с висока температура и други признаци на грип да не организират самолечение; При съществуване на признаци за грип да посещават персоналните си лекари и да не вървят заболели на работа. Личната отговорност към себе си и към другите е най-хубавата защитна мярка, както и ограничението на контактите с заболели хора, изключително от страна на хората с хронични болести, бременните дами и децата.  
От инспекцията ще продължат ежедневното осъществяване на деен контрол над заболяемостта от грип и ОРЗ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР