Заради горските пожари, обхванали отделни части на страната, правителството на

...
Заради горските пожари, обхванали отделни части на страната, правителството на
Коментари Харесай

13 автономни области в Испания обявени за зони на бедствие

Заради горските пожари, обхванали обособени елементи на страната, държавното управление на Испания разгласи 13 самостоятелни области за зони на злополучие.

Най-силно е потърпевша Авила, където изгоряха 22 000 хектара гори.
 В Испания имунизацията против ковид напредва В Испания имунизацията против ковид напредва
Повече от 70% от жителите на Испания над 12-годишна възраст са минали цялостния курс на имунизация против ковид, заяви испанскот...

Всички 13 самостоятелни области ще получат помощ, разгласи министърът на териториалната политика Исабел Родригес след съвещанието на кабинета, предава РИА Новости, представени от БГНЕС.

Помощта ще бъде предоставена като отплата за вредите, нанесени върху инфраструктурата, жилищата, имуществото, индустрията и фермите както на физически, по този начин и на юридически лица, посочи тя.

Обявяването на зона на злополучие планува опция и за даване на държавно обезпечени заеми, данъчни облекчения и обезщетения.

Въпреки, че пожари в Испания избухват всяко лято, тази година броят им беше доста по-висок. Общо от началото на годината до 15 август са регистрирани 15 огромни пожара с повърхност над 500 хектара, а по данни на Министерството на екологичния преход са изгорели над 46 хиляди хектара. 

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР