Заради епидемиологичната обстановка (грипната ваканция и коронавирус) в България учебен

...
Заради епидемиологичната обстановка (грипната ваканция и коронавирус) в България учебен
Коментари Харесай

В матурите няма да има учебен материал, който не е взет заради грипа и коронавируса

Заради епидемиологичната конюнктура (грипната почивка и коронавирус) в България образователен материал, който не е взет, няма да бъде даван на идните матури. Това съобщи зам.-образователният министър Таня Михайлова.
" Мислим дали част от материала, който не е усвоен качествено, да не се усвоява следващата година. Такъв материал няма да влиза в матурите тази година ", сподели тя.
До момента не се мисли за удължение на втория период, респективно на образователната година, както и да се местят дати за осъществяване на зрелостни изпити. Ако се постанова, ще бъде разисквано, стана ясно от думите на зам.-образователния министър.
За дати за олимпиади и национални надпревари занапред ще се мисли – да вземем за пример всички образователни надпревари за 14 март са отсрочени. Отменени са и всички " зелени " и " бели " учебни заведения.
Михайлова подсети, че в Плевенска и Габровска област ваканцията продължава до второ разпореждане. Отсъствия за непосещение на детска градина и ясла, до момента в който публично има грипна почивка, не се пишат! „ Когато е грипна почивка, най-добре е с книга вкъщи ”, приключи тя.
Още: " Няма нов доказан случай на ковид в България "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР