Заради единствената детска приказка на Анатол Франс 93-годишният художник Любен

...
Заради единствената детска приказка на Анатол Франс 93-годишният художник Любен
Коментари Харесай

"Пчелица" на Анатол Франс с илюстрации на Любен Зидаров

Заради единствената детска приказка на Анатол Франс 93-годишният художник Любен Зидаров се върна към обичаното си занятие - да илюстрира книги. Това оповестиха от издателство " Лист ", под чиято марка излезе " Пчелица " в превод на Мария Далчева.

Читателите на " Детски Дневник " могат да се възползват от 10% отстъпка от цената в Ozone.bg при въвеждане на код Dnevnik10. Поръчай книгата с безвъзмездна доставка тук.

Анатол Франс съчинява приключенията на Пчелица и Жорж в света на джуджетата и русалките през 1882 година Пред познати и критици изяснява мотивацията си да напише невероятната история: хлапетата се нуждаят от чудо, да мечтаят и да развиват своята фикция.

По това време създателят е на 38 години и е натрупал известност като публицист и създател на повестта " Йокаста и мършавата котка " и романите " Престъплението на Силвестър Бонар " и " Желанията на Жан Сервиен ". От Нобеловата премия за литература обаче го разделят още доста време и книги. Получава я през 1921 година, откакто към този момент е написал " Таис ", " Пекарницата на кралица Педок ", " Мненията на господин Жером Коаняр ", " Градината на Епикур ", " Червената лилия ", " Изворът на Света Клара ", " Островът на пингвините ", " Седемте дами на Синята брада ", " Боговете са жадни " и " Бунтът на ангелите ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР