Заради един южен поток директно от Африка вчера усетихме високи

...
Заради един южен поток директно от Африка вчера усетихме високи
Коментари Харесай

Природна аномалия над България!

 Заради един южен поток непосредствено от Африка през вчерашния ден усетихме високи температури, през днешния ден продължаваме. В Северозападните региони на Балканите има и превалявания, само че в южните и източните региони ще останат високи температури. Това сподели синоптикът от Национален институт по метеорология и хидрология Анастасия Стойчева. 

" Вятърът с преваляванията във Франция и над западната част над континента са свързани с този циклон. Винаги има един баланс. Тази въздушна маса се трансформира. Днес небето наподобява мътно, това е поради праха от Африка. Това ще продължи 2-3 дни ", сподели още тя в утринния блок на Българска национална телевизия. 

" Още във вторник ще се усилва облачността, от която ще има превалявания. Няма да са на всички места, основно в Северозападната част и дъждът ще бъде пъстър. С понижението на температурите ще възстановяваме температурите, те ще са към 20-25 градуса ", добави Стойчева. 

За октомври месец температурите са извънредно високи. Най-топло е при нас сега в Европа, макар че аномалията на северозапад от континента също е много огромна. Още във вторник обаче ще стартира да се усилва облачността. Валежи ще има най-много тук-там в северозападната половина от страната. Югоизточните региони ще останат в топлата въздушна маса и без превалявания. Само по северното крайбрежие може да превали слаб дъжд.

С понижението на температурите, което се чака на 6-и и 7-и и след това на 8-и октомври, ще се възстановяват температурите за сезона, те ще бъдат към 20-25 градуса за страната.

В седмицата 19-25 октомври оставаме още веднъж в позитивна особеност. Въпреки понижението, което ще прекъсне преноса на прахуляк от Африка, по-голямата част от страната ще остане с по-високи температури. Това ще продължи до края на месеца. " Ако има мъгла, това ще е може би единствено заран чак към 18-20 октомври. Този уикенд ще има чисто небе с малко облаци ", сподели още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР