Заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки

...
Заради драстичното повишаване цената на електроенергията и изключително високите сметки
Коментари Харесай

Заради високи сметки за ток: Община Поморие гаси част от уличното осветление

Заради фрапантното повишение цената на електрическата енергия и извънредно високите сметки за улично осветяване, които се постанова Община Поморие да заплаща, както и неангажираността на страната да помогне в тази сложна обстановка, кметът Иван Алексиев разпореди предприемането на незабавни дейности за ограничение потреблението на електрическа енергия. Това оповестиха от общинския пресцентър.

От през днешния ден уличното осветяване в Поморие и всички останали обитаеми места ще свети през един дирек. Възложено е на компанията, поддържаща уличното осветяване, да приведе този режим на деяние до края на седмицата, за цялата община. През идните месеци осветлението ще се включва в 17.15 часа и ще се изключва в 7.15 часа.

В Общинската администрация в Поморие се стопира потреблението на климатичната система и всички типове елекрически уреди за отопление. За всички спортни клубове и танцови сформира, употребяващи общински здания, ще бъдат направени рекомендации за по-икономично прилагане на климатиците и другите електрически уреди за отопление.

За месец декември 2020 година сметката за ток на община Поморие е 68 705 лева, а за месец декември 2021 година тя е 183 211 лв.. Това постанова и предприемането на незабавни ограничения, за които авансово се извиняваме на жителите на община Поморие, прибавиха от общинския пресцентър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР