Заради допълнителното време под грижите на стопаните си по време

...
Заради допълнителното време под грижите на стопаните си по време
Коментари Харесай

Учени доказаха: Котките са станали по-любвеобилни през пандемията

Заради спомагателното време под грижите на стопаните си по време на пандемията доста котки наподобяват по-любвеобилни, което изненадва мнозина поради репутацията им на надменни, заяви Сайънс алърт.

Учените от университетите на Йорк и Линкълн във Англия са обхванали за проучването си 5323 души с всевъзможни домашни любимци - коне, влечуги, птици, риби, с изключение на нормалните котки и кучета.

Целта им е била да открият какъв резултат е имала голямата смяна в човешкото държание върху тях.

Над 65 % от участниците са съобщили за промени в държанието на любимеца си през първия локдаун през 2020 година Мнозина са споделили за видяни усъвършенствания.

От всички животни кучетата са показали най-забележимо утежняване. Станали са по-капризни, почнали са да вият, в случай че останат сами, даже и стопанинът им да излезе единствено в градината, където го виждат.

Около 10 % от притежаващите куче, котка или кон, са забелязали любимците им да са станали по-неспокойни от измененията. До 30 % обаче са открили, че животните са станали по-спокойни, а до 15 % - че са по-игриви и енергични.

Една трета от притежаващите кучета и котки са забелязали, че любимецът им е почнал да ги следва на всички места.
Голям проблем съгласно притежаващите кучета е промени в навиците за придвижване и другарство. Причината за това е, че животното не схваща какво се случва. Някои котки също страдат от намалелите благоприятни условия за другарство.

Това е следващото проучване, което открива, че измененията в човешкото държание се отразяват на домашните любимци.

Мнозина знаят от личен опит какъв брой скъпи се оказаха домашните любимци през пандемията, тъй като понижават напрежението и самотата. Доказаха го и научни проучвания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР