Заради децентрализацията, при блокчейн на практика няма слаба входна точка,

...
Заради децентрализацията, при блокчейн на практика няма слаба входна точка,
Коментари Харесай

Блокчейн помага на е-търговците да защитят своите данни

Заради децентрализацията, при блокчейн на процедура няма слаба входна точка, която може да бъде атакувана от хакери

Може да се окаже, че най-голямата изгода от развиването на блокчейн технологията в действителност е за електронната търговия (източник: CC0 Public Domain)

Живеем в свят, в който бизнесът може да претърпи големи вреди поради онлайн пробиви в сигурността. Благодарение на блокчейн обаче този риск последователно понижава.

По създание блокчейн технологията разрешава всички данни на компанията се съхраняват онлайн в блокове, свързани и криптирани (шифрирани). Теоретично системата би трябвало да бъде непробиваема, защитавайки бизнеса и неговите данни. Блокчейн отстрани и нуждата от централна авторизация. Как работи това при електронната търговия?

Блокчейн и е-търговия

Електронната търговия се трансформира много бързо през последните години. Интернет е огромна мощ. Да се прави бизнес напълно онлайн може да е доходоносно, само че рисковано от позиция на пробиви в сигурността. В идеалния случай технологията, от която електронната търговия се нуждае, с цел да отбрани информацията си, би трябвало да бъде най-усъвършенстваната и най-сигурната.

При блокчейн равнището на технологията за шифроване се добавя от доверието, образувано от системата. Чрез поредното си развиване тази технология разрешава високо равнище на сигурност – както безусловно, по този начин и метафорично.

Блокчейн и всичките й преимущества освен пазят данните, само че и популяризират един нов тип бизнес. Клиентите се усещат по-сигурни и е по-вероятно да се доверят на бизнес, употребяващ тази технология.

Може би звучи явно, че тази технология пази бизнеса, бидейки най-сигурната. Чрез децентрализацията на данните системата става все по-силна. Централизираните системи са изложени на доста по-голям риск от хакване, тъй като в случай че една система „ падне “, останалата част също пада.

Блокчейн и сигурност

Заради децентрализацията при блокчейн на процедура няма слаба входна точка, която може да бъде атакувана от хакери. Технологията разрешава данните да се съхраняват отдалечено от други блокове данни, тъй че нищо не може да бъде обвързвано.

Бидейки следени от самия бизнес, данните въпреки всичко се съхраняват настрана. Това оказва помощ да се защитят данните на всяко равнище, като рисковете от офанзиви понижават доста.

Технологията е интелигентно устроена в интерес на потребителя. Бизнесът с електронна търговия може да даде позволение за достъп за избран брой физически лица за един блок данни в даден миг. Това защищава и от бойкот вътре в компанията.

Т.нар. „ транспарантните контракти “ са транспарантни поради това, че транзакцията се прави единствено от тези, които имат позволение. Така се реализира отбрана двойно – от офанзиви вътре и извън.

Доказване на достоверността

По създание данните, съхранявани онлайн, имат своя „ пръстов отпечатък “ и посредством него се наблюдава придвижването им. Той може да има и маркер за време. Това е от значително значение за доказване на достоверността на покупко-продажбите и техните придвижвания.

Идеята работи изключително добре при боравещите с авторски права. Сега компаниите за електронна търговия могат да разгласяват творбите си онлайн, без да се опасяват от нарушение на авторското право. На всяка стъпка от процеса бизнесът може да подсигурява, че продуктът е напълно достоверен. Това защищава от обири.

Накратко, може би ще се окаже, че най-голямата изгода от развиването на блокчейн технологията в действителност е за електронната търговия, позволявайки допустимо най-хубава отбрана на данните.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР