Заради човешката дейност Земята преживява широкообхватно изчезване на видове, първото

...
Заради човешката дейност Земята преживява широкообхватно изчезване на видове, първото
Коментари Харесай

Световна криза на биоразнообразието

Заради човешката активност Земята претърпява широкообхватно изгубване на типове, първото от края на динозаврите. Мащабът на тази рецесия ще бъде изложен през идващите дни в Колумбия, където се събират специалисти и държавни лица от 128 страни, заяви Агенция Франс Прес, цитира Българска телеграфна агенция.

На срещата на Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното многообразие и екосистемните услуги (IPBES) в Меделин, Колумбия, от 17 до 26 март ще бъдат оценени провалите върху фауната, флората и почвите и ще бъдат предложени решения за преустановяване на наклонността.

" Науката демонстрира, че биоразнообразието е в рецесия в международен мащаб - съобщи пред Агенция Франс Прес генералният шеф на Световния фонд за дивата природа Марко Ламбертини. - Ние подвластен от биоразнообразието за храната, която ядем, водата, която пием, въздуха, който дишаме, стабилността на климата, и все пак дейностите ни оказват напън върху способността на природата да задоволи потребностите ни. "

Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното многообразие и екосистемните услуги дели планетата ни на четири района - Северна и Южна Америка, Африка, Азиатско-Тихоокеански район и Европа - Централна Азия. Всеки от тях е подложен на изчерпателен разбор, за който е направен обемен отчет от 600 до 900 стр. 750-те делегати ще изслушат отчетите при затворена врата и ще разгласят диагнозата си на 23 март.

Втора равносметка ще бъде направена на 26 март по петия отчет за положението на почвите в света.

Около 600 учени са работили непринудено три години върху петте отчета, които синтезират данните от към 10 000 научни изявления. Крайният резултат обгръща цялата ни планета, като се изключи интернационалните океански води и Антарктика.

В Меделин специалистите ще работят върху резюмета от трийсетина страници, предопределени за ръководителите на страните от Междуправителствената научно-политическа платформа за биологичното многообразие и екосистемните услуги, с цел да се ориентират по какъв начин да бъде предпазено биоразнообразието. Тези резюмета, като се стартира от превоза и се стигне до образованието, преминавайки през селското стопанство, ще бъдат единствено целесъобразни.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР