Заради честите спирания на тока в района на Искърското делфиле

...
Заради честите спирания на тока в района на Искърското делфиле
Коментари Харесай

Изсичат болни дървета в Искърското дефиле, за да не падат върху електропроводите

Заради честите прекъсвания на тока в региона на Искърското делфиле зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов се срещна с няколко локални кметове, оповестиха от Министерството на енергетиката.

През предходната седмица жителите на засегнатите села заплашиха с митинги .

Проверка от електроразпределителното сдружение, което доставя с електричество региона е посочила, че последните изключвания са провокирани от рухване на инфектирани дървета отвън сервитутните зони. За това благодарение на държавните горски стопанства ще да бъдат маркирани и отсечени заболели дървета .

От електроразпределителното сдружение за Северозападна България готвят цялостна рационализация на основна станция " Елисейна ". Ще подменят енергийното съоръжение и въвеждане на система за дистанционно управление като една от главните ограничения в капиталовата стратегия на енергоразпределителното сдружение за територията на Искърското дефиле. Очакванията са доникъде на годината планът да бъде приключен.

За възстановяване на електроснабдяването в района ще бъдат инсталирани и пет нови отдалечено управляеми комутационни апарати. С тях се локализира съответното място на щета в електропровода . По този метод при повреда се заобикаля изключване на огромни сектори с доста клиенти.

Заместник-министър Първанов настоя за по-добра връзка сред енергоразпределителното сдружение " ЧЕЗ Разпределение България " АД и кметовете, с цел да може хората да са осведомени за вероятно спиране на тока.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР