Заради бума от заразени и смъртните случаи в Испания, карантината

...
Заради бума от заразени и смъртните случаи в Испания, карантината
Коментари Харесай

Българи разказват за ужаса на пълната с трупове Испания ВИДЕО

Заради взрива от инфектирани и смъртните случаи в Испания, карантината там е извънредно строга. В капан са и доста българи, които от години живеят там, дружно със фамилиите си.

Испания е една от най-засегнатите от COVID- 19 страни в света. Повечето хора там са под домашна изолираност към този момент от седмици. Улиците са празни, оповестява Нова телевизия.

В магазините има пропускателен режим. А разходките са строго лимитирани. Дори с домакински любим. Без документи на открито се излиза единствено до магазина, аптеката или болничното заведение.

" За да се отида на работа, би трябвало записка. А, с цел да се получи би трябвало да се потвърди, че това е работа, която не може да се прави от у дома ", изясни Христо.

И в случай че Христо, който преподава история и интернационалните връзки в два университета в Мадрид, може да работи от у дома, то мъжът на Анелия не може. Затова от компанията му издали документа В него са посочени както данните на компанията, по този начин и на служителя.

Мъжът на Анелия е и този, които пазари. Тя и щерка им от 22 дни не са излизали от вкъщи си. През това време Анелия - като доброволец, шие защитни маски за хора с увреждания и старешки домове.

"За правенето на маски споделих, че съм съгласна и с това се занимавам през тези дни, в които съм у дома ", споделя тя.

И Анелия и Христо споделят, че изолацията е най-трудна за децата. През деня детето на българката учи онлайн. А децата на Христо в множеството случаи му пречат, до момента в който той преподава онлайн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР