Заради Brexit, и Португалия планира специални мерки що се отнася

...
Заради Brexit, и Португалия планира специални мерки що се отнася
Коментари Харесай

Португалия също със специални планове за Brexit

Заради Brexit, и Португалия възнамерява специфични ограничения що се отнася до английски жители. Става въпрос за трафика по летищата, по думите на португалския министър председател Антонио Коста, представени от The Guardian.
Съгласно проекта на Лисабон, за британците ще има специфични коридори на португалските летища - както сега има такива коридори за всички жители на Европейски Съюз във всяка обособена страна-членка. На летищата в Алгарв и на Мадейра ще има специфични коридори.
" Милиони жители на Острова посещават страната ни и ние би трябвало да помислим този поток да не спре ", сподели Коста съгласно Агенция " Фокус ".
Той е съобщил също, че държавното управление планува да открие кредитна линия от 50 милиона евро за 2 800 експортни компании, които най-вече ще пострадат от напускането на Европейски Съюз от Англия на 29 март. Освен това би трябвало да бъдат наети на работа нови 60 митничари. За 400 000 португалски жители, които живеят на Острова, ще има нови консулски услуги, с цел да се улесни решаването на проблеми, свързани с жителство или работа
През 2018 година броят на туристите в Португалия е рекорден – 13 милиона души, като британците заемат максимален дял.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР