Заради безснежната зима областният управител на Смолян Недялко Славов назначи

...
Заради безснежната зима областният управител на Смолян Недялко Славов назначи
Коментари Харесай

Заради безснежната зима анализират къде би възникнал воден режим в Смолянско

Заради безснежната зима регионалният шеф на Смолян Недялко Славов назначи работна група, която да направи разбор и да разпознава обитаемоте места, в които би зародил воден режим напролет.
Към днешна дата обитаемоте места в района, обслужвани от „ ВиК “ ЕООД в Смолян, нямат проблем с водоснабдяването и няма селища, които да са на воден режим. Постоянно се следи размерът на язовирите в региона. Запълняемостта им с воден запас е сред 65 и 80% “, заяви Славов. 
От 8-те язовира в Смолянско за питейни потребности е само язовир " Пловдивци ", който бе пуснат в употреба по средата на юли месец тази година.  
По думите на Славов бент. „ Пловдивци “ има задоволително водни количества, с цел да поеме потребностите на обитаемоте места от общините Рудозем и Мадан, които обслужва. Добро е положението и на останалите водоизточници. 
 

 
" Обезпокоени сме от това, че зимата е извънредно суха. С оглед на това, с цел да можем да предвиждаме какво би ни очаквало вероятно напролет, съм назначил работна група, която да направи разбор и да разпознава евентуалните обитаеми места, в които би зародил режим, само че след няколко месеца. Общо взето обстановката с водоснабдяването е извънредно спокойна и естествена за зимния сезон “, заключи Славов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР