Заради бързото разпространение на най-новия вариант на коронавируса - Омикрон,

...
Заради бързото разпространение на най-новия вариант на коронавируса - Омикрон,
Коментари Харесай

СЗО призова да бъдат отменени масовите тържества заради Омикрон

Заради бързото разпространяване на най-новия вид на ковид - Омикрон, Световната здравна организация прикани да бъдат анулирани всеобщи прояви по празниците " в името на публичното здраве ", съобщи БНР.

" Има доказателства, че Омикрон се популяризира по-бързо от Делта и имунизирани и преболедували ковид също може да се заразят ", предизвести генералният шеф на СЗО Тедрос Гебрейесус.

Той прикани страните по света да вземат " сложните решения ", нужни за преустановяване на пандемията в границите на 2022 година

" Ако желаеме да прекратим пандемията следващата година, би трябвало да сложим завършек на неравенството и да осигурим имунизирането на 70% от популацията на всяка страна доникъде на 2022-ра ", съобщи Гебрейесус.

Повече от 3 300 000 души с COVID-19 са умряли тази година. Това е повече от миналогодишните жертви на малария, ХИВ и туберкулоза, взети дружно, означи още етиопецът.

С оглед наближаващите празници в края на годината Гебрейесус прикани за ограничение на скупчването на хора, което по думите му би основало " доста подобаваща среда за разпространяване на Омикрон ". " По-добре да бъдат отсрочени или анулирани някои прояви, в сравнение с да умрат хора ", настоя шефът на СЗО.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР