Заради активно свлачище вече месеци наред е ограничено движението по

...
Заради активно свлачище вече месеци наред е ограничено движението по
Коментари Харесай

Свлачище заплашва пътуващите за Рилския манастир

Заради интензивно свлачище към този момент месеци наред е лимитирано придвижването по пътя за Рилския манастир. Игуменът на манастира адресира особено писмо до институциите, защото идната седмица се чака стотици да се качат за християнския празник Богородица.

Наскоро камък едвам не умъртви човек по пътя. В Агенция “Пътна инфраструктура” знаели за казуса, само че не можели да работят по укрепването на свлачището, защото то е интензивно.

От манастира, обаче, реагират остро. „ Първо обясняваше, че би трябвало да минат алпинистите, по-късно се разбра, че алпинистите не могат да се качат без да се дефинира територията, да се качат и да огледат проектантите. След това отново се върна първичното изказване, и ми сподели, че не могат де отидат проектанти без да обруши територията от алпинисти. Тоест тук не е ясно кой да свърши работата първо. На процедура това е Параграф 22”, разяснява юрист Росен Михайлов.
Свлачище затвори пътя за Рилския манастир (ВИДЕО) Падащите камъни основават заплаха за хората
По пътя всекидневно минават туристи, които се тормозят за живота си.

„ Ще проведем една работна среща взаимно с ОДМВР, Пътно ръководство и РПБЗНС, където ще помъчим да създадем една нова организация на придвижването тъкмо в този участък”, съобщи регионалният шеф на Кюстендил Виктор Янев.

Докато проблематичният сектор не бъде ремонтиран, от АПИ поучават да пътуваме с нараснало внимание.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР