Запушената канализация не е забавна, но не означава непременно посещение

...
Запушената канализация не е забавна, но не означава непременно посещение
Коментари Харесай

Хитри начини за отпушване на канал

Запушената канализация не е занимателна, само че не значи безусловно посещаване на водопроводчик. Обикновено стартира незабележимо - водата в мивката се оттича по-бавно от нормално, въздушните мехурчета излизат от канализацията, до момента в който най-после стопира да работи. За благополучие, има няколко метода да ни помогнете да възстановим проходимостта на тръбите.

Канализационната система нормално е запушена от субстанции или предмети, лежащи в канализацията - разнообразни в банята (сапунени отлагания, коса или прахуляк за пране, отлагани в тръбите от години), и разнообразни в кухнята (остатъци от храна, мазнини, опаковки отпадъци). Запушването може да бъде породено и от мръсна вода, която преди този момент е била употребена за разчистване на пода или която е била употребена по време на строителни работи (например вода с пясък, лепило или хоросан).
 Супер ефикасни способи за отпушване на канал Супер ефикасни способи за отпушване на канал
Какъвто и сифон да сложите в кухнята или в банята, няма по какъв начин в един миг да не се запуши. В кухненската мивка слагаме чиниите след хра...

В множеството случаи обаче можем да се оправим сами. И не е нужно да употребявате скъпи химикали, с цел да ги отпушите. Можете сами да употребявате доста ефикасни средства. Те освен ще бъдат доста по-евтини, само че и екологични.

Един от най-лесните способи е да употребявате гумен тласкач. Той работи посредством увеличение на налягането, което се натрупва при изпомпване. Достатъчно е да налеете канализацията с вода, да поставите буталото против нея и да започнете да го натискате пламенно. Трябва да повторим активността няколко пъти. Всмуканите по този метод въздух и вода би трябвало да отстранен запушването.

Най-малко взискателният способ за деблокиране на тръбите е потреблението на средства, които се оферират във всяка кухня - оцет и сода. За да извършите това, изсипете 1-2 супени лъжици сода в канализацията и налейте чаша оцет (или разбъркайте и излейте едновременно). Разтворът ще стартира да се пени и да разтваря запушването в тръбите. След 15 минути изплакнете всичко с вряла вода.

Трябва да повтаряте това още веднъж и още веднъж, до момента в който канала не се отпуши изцяло. Понякога може да се наложи да повторите процедурата 5-6 пъти, та даже и повече! Това обаче е метод за унищожаване единствено на по-леки запушвания.
 Най-ефективните способи за отпушване на канали Най-ефективните способи за отпушване на канали
Това се случва доста постоянно и на доста хора – остарели канализационни тръби, незадоволително функционален сифон, вода с примеси на пясък...

Можете също да смесите същото количество сол със сода за самун, да вземем за пример 100 г сол и 100 г сода за самун. Изсипете сместа в канализацията на мивката и залейте с оцета (половин чаша). Ако загреете оцета, лекарството ще бъде още по-ефективно. Обърнете внимание, отварата незабавно ще стартира да се пени и даже може да изтече! Оставете да работи най-малко един час (макар че колкото по-дълго, толкоз по-ефективно) и излейте 2 литра вряла вода в канализацията.

На помощ може да пристигна и...аспиринът! Пуснете две таблетки аспирин в канализацията и ги залейте с чаша оцет. Внимавайте, ще бъде бурно! След няколко минути оставете топлата вода да тече. Каналът би трябвало да се " отпуши ".

Превенция - най-хубавото средство!

Можем да предотвратим запушването на канализацията, като постоянно се грижим за положението на тръбите. Най-простото решение е да поставите цедилка в мивката, която ще спре частиците, които заплашват да се запушат. Канализацията също би трябвало систематично да се промива, с цел да не докара до обстановка, в която да съдържа мазнини и останки от сапун. Достатъчно е да излеете няколко литра подсолена вряща вода един път седмично или да изсипете сода за самун и да я залеете с гореща вода и оцет. Това ще поддържа канализацията и тръбите в положително положение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР