Запознайте се с жената, която може да си спомни всеки

...
Запознайте се с жената, която може да си спомни всеки
Коментари Харесай

Жена с феноменална памет си спомня в детайли всеки ден от живота си

Запознайте се с дамата, която може да си спомни всеки един обособен ден от 40-годишния си живот, все едно че е било през вчерашния ден! - споделя английската телевизионна стратегия BBC Two, представена от " Мениджър Нюз ".
Това е Трейси, която има вродена феноменална памет, със дарба да задържа голям брой автобиографични данни - с изключение на главните неща от живота й, детайлности като в кой ден преди 10 години просто е отишла до банкомата, или други нормални дейности.

В тийзър на документален филм за нея на телевизионния канал излиза наяве, че при изтъкване на случайна дата от живота й, тя може да каже какво тъкмо се е случило тогава, на този ден, даже и през 90-те години.

Самата Трейси разказва механизма на умствената си памет като доста сполучливо депозиране на информация, с спомагателен " дъжд " на още памет след това, когато частиците се наслагват една върху друга, сходно на играта на тетрис.

Състоянието на Трейси опредлено е от интерес за науката, а също и за интернет потребителите. То стана мотив за голяма полемика - мнозина пробват да си показват какъв би бил живота им с такава свръхчовешка памет.

Някои в обществените мрежи показаха, че това е заложба, само че може да бъде и голяма тежест, поради неспособността на дамата да не помни, което може да значи надлежно понижена дарба да се прости на другите хора, или да се преодолява личното възприятие за виновност от действия в предишното.

Някои споделят, че мозъкът при множеството хора по принцип си спомня доста в детайли травматични събития, като претърпяна злополука да вземем за пример, когато човек е бил... едвам на 4 години.

Други показват, че умеенето да се не помни е механизъм на еволюцията и то е нужно, с цел да се преодолява гибелта на обичани хора.

Вижте.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР