Запознайте се с Ерика - нова водеща на новините по

...
Запознайте се с Ерика - нова водеща на новините по
Коментари Харесай

Робот ще чете новини по японска телевизия

Запознайте се с Ерика - нова водеща на новините по ефирен канал в Япония. Тя е хуманоиден робот, основан да наподобява на 23-годишна жена и скоро ще стартира да оповестява най-важното от света в страната, предава Wall Street Journal.

Според основателя на Ерика - Хироши Ишигуро - директор на Лабораторията за умна роботика към Университета на Осака, Ерика ще размени водещите на новините през април, показва " Дейли Мейл ". За начало тя ще може да чете сюжети, да седи на стола на водещия и да се държи живо като човек, с което " ще бъде квалифицирана " да извършва работата на един водещ. Ерика обаче няма сама да написа ноивните си. Това ще вършат хора.

Ишигуро показва, че в началото андроидът е бил основан да бъде рецепционистка. По думите му това, което я разграничава от други машини с изкуствен интелект, е " нейната харизма ". Ерика може да организира диалози с хора, поради композиция от вградени логаритми за тирада, технология за лицев прочит на събеседника и инфрачервени датчици, които й разрешават да следи лицата в стаята. Тя към момента не може да движи ръцете си, само че прави изражения на лицето, движи врата си, раменете и талията. Хуманоидът към този момент има най-авангардната система за синтез на изкуствена тирада в света. Ерика може да следи хората в помещението с помощта на 14 датчика за инфрачервена светлина и технология за различаване на лицата. Тя може да се ориентира от кое място идва звукът и кой й задава въпроси. Това й разрешава да реагира на човешката тирада относително самостоятелно. 

Според основателя й, Ерика е толкоз същинска, че като че ли " има душа ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР