Запознавате се с някого на купон, но той сякаш няма

...
Запознавате се с някого на купон, но той сякаш няма
Коментари Харесай

И срамежливите могат да бъдат добри търговци

Запознавате се с някого на ваучър, само че той като че ли няма доста за казване. Сядате до някого в самолета, само че той единствено мълчи. Човекът до вас е интроверт.

„ За мен в никакъв случай не е било елементарно да стартира диалог с хора, които не познавам. Но не бихте предположили сходно нещо, в случай че ме видите в Гугъл Hangout, в телевизионно изявление или в един от семинарите ми за продажби. Когато приключих колежа, бях ужасен от мисълта да отида на изявление за работа до момента в който не осъзнах, че работодателите няма да дойдат до къщата ми и да ме назначат. От 23-годишна възраст продавах коли в продължение на 7 години и в никакъв случай не се научих да не се тормозя да споделям „ Здравейте “ на клиент “, споделя Грант Кордон в материал в уеб страницата на списание Entrepreneur.

Всеки човек може да бъде интровертен или да показва очевидно и по-емоционално възприятията си съгласно обстановката. Има хора, които са отворени и общителни, когато провеждат тържество в личната си къща. Но мъчно приказват, когато са на тържество другаде.

Тогава, какво се случва, когато интроверт работи като търговец?

Не е съдбовно, счита американският създател. Мнозина разказват продавачите като наложително общителни натури. Правилните търговски умения обаче се учат, а с тях идват и положителните персонални резултати. За да станете по-ефективен търговец, може да извършите следното:

● Запалете се. Ентусиазирайте се.  Разберете какво същински харесвате в продукта, който продавате. Опитайте се да бъдете по-въодушевени. Имайте поради, че в живота, на по-късен стадий по-често съжаляваме за това, че не сме посочили дадени страсти, в сравнение с че сме го сторили.

● Правете един път на ден нещо, от което се страхувате.  Осъзнайте какво ви тормози и предизвиквайте себе си с дребни неща. Тази процедура тренира вътрешния кураж и уголемява усещането за персоналните качества.

Съвет за търговци: Винаги носете писалка!

● Бъдете толкоз упорити, че да ви подлагат на критика.  В живота, в бизнеса и изключително в продажбите няма да съумеете, в случай че неведнъж не сте получавали рецензии. Следвайте клиентите толкоз доста, че да стартират да се оплакват и продължавайте да пробвате да им се харесате, до момента в който стартират да се възхищават на постоянството ви.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР