Запознавам се с писмото на главния прокурор относно концесията на

...
Запознавам се с писмото на главния прокурор относно концесията на
Коментари Харесай

Нено Димов: Правим задълбочен анализ на препоръките на главния прокурор за парк Пирин

Запознавам се с писмото на основния прокурор по отношение на концесията на Национален парк "Пирин ". Трябва да се създадат доста задълбочени разбори и в оптимално къси периоди да предложим решение на рекомендациите на основния прокурор. Всички градежи в тази зона са минали през инспекции. Има сериозен проблем с първия член на концесионния контракт и това съм го повтарял неколкократно. Надявам се с новия Закон за концесиите да вървим към подписване на някакъв анекс за концесията на ски-зона Банско.

Това сподели в предаването "Лице в лице " по Българска телеграфна агенция министърът на околната среда и водите Нено Димов, който разяснява писмото на основния прокурор Сотир Цацаров по отношение на концесията на Национален парк "Пирин ". "Според мен не отделяме пропорционално време на значимите въпроси. Кръговата стопанска система е доста значимо нещо. Защо не се фокусираме върху нея? Защо се концентрираме единствено върху един проблем, а не приказваме примерно за пластмасата в морето? Ние се опитваме да се съобразяваме с целите на локалната общественост. Когато приказваме за плаж "Корал ", той е отвън юрисдикцията на Министерство на околната среда и водите, тъй като нито е парк, нито е Натура. Плажът "Корал " попада под юрисдикцията на Закона за устройство на черноморските територии. Кадастърът е отговорност на Министерство на регионалното развитие и аз имам вяра в документите ", разкри Димов.

"Част от работата ми е да организирам доста срещи, само че в никакъв случай не съм давал обяд на посланици. Имах работно посещаване в Париж и разговаряхме с ЮНЕСКО за парк "Пирин ", само че отново ще повторя, че в никакъв случай не съм давал обяди. Ако се рестартира АЕЦ "Белене ", няма да има потребност от нов Оценка на въздействието върху околната среда, тъй като това към момента е действаш план на този стадий. Въпросът какъв брой живот има в родните тецове, би трябвало да бъде заложен на енергийния министър. Тецовете замърсяват, само че сигурно не са измежду най-големите замърсители. Енергийното министерство би трябвало да даде отговор на въпроса какъв би трябвало да бъде микса от сила за идващите 10-15-20 години ", разгласи министърът.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР