Запознати с живота и кариерата на Елвис Пресли и историци

...
Запознати с живота и кариерата на Елвис Пресли и историци
Коментари Харесай

Аукционна къща събра колекция от изгубени бижута на Елвис Пресли

Запознати с живота и кариерата на Елвис Пресли и историци от дълго време знаят за съществуването на сбирка бижута, които изпълнителят подарява на своя управител полковник Том Паркър.

Колекционери и фенове на Краля на рока търсят от десетилетия тези бижута, за които се смяташе, че са изгубени.

Благодарение на Бриджит Крус - създател и основен изпълнителен шеф на аукционната къща GWS Auctions, която открива бижутата и събира сбирката, в този момент те могат да бъдат видени за първи път.

Двеста продукта, включително златни пръстени с диаманти, копчета за ръкавели, часовници и златни верижки, ще бъдат препоръчани на търг на 27 август.

В сбирката е включена и китарата, на която свири Пресли по време на телевизионния концерт за "завръщането си " през 1968 година



Снимка: liveauctioneers.com

Бившата брачна половинка на Пресли - Присила, е работила с Крус по сбирката, макар че не има нито един от продуктите.

"Тези бижута сигурно пораждат мемоари, " споделя Присила Пресли пред Reuters.

Тя добавя, че са се шегували с някогашния си брачен партньор, че той непрекъснато купува или поръчва бижута за Паркър, тъй като мениджърът към този момент разполагал с всичко, от което има потребност и семейство Пресли не знаели какво друго да му купуват.

Присила Пресли е взела участие в дизайна на някои от бижутата, включително и продукти с логото на групата на Елвис Пресли "TCB ".

Присила Пресли поддържа търга, частично тъй като се е изморила да вижда толкоз доста подправени сувенири, свързани с Елвис Пресли, които се продават.

"Има толкоз доста артикули за продажба, които не са достоверни и това ме тормози, " споделя тя. "Искам да знам сигурно, че тази сбирка ще отиде при някой, който ще се грижи за нея. "
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР