Запознах се с декларацията на Соломон Паси и на Росен

...
Запознах се с декларацията на Соломон Паси и на Росен
Коментари Харесай

Росен Желязков: Не държим на всички важни комисии в НС, възможен е кабинет с ад хок мнозинство

" Запознах се с декларацията на Соломон Паси и на Росен Плевнелиев. Тя няма по какъв начин да влезе в този тип и би трябвало да бъде импортирана от народни представители, само че е с оптимизъм за основаване на постоянен кабинет. Предстоят съвещания при президента и по-късно ще се направи проекторешение за държавно управление. Румен Радев неведнъж е заявявал, че има предпочитание да се градят мостове. Няма нищо друго при нас от предизборната акция до през днешния ден. Парламентът е мястото, където се водят диалози и се взимат решенията за промени и за правосъдната система. Навярно може да се сформира държавно управление и без ГЕРБ-СДС, само че без двете партии не може да се направи конституционно болшинство. Не може да се случи промяна без консенсус. Тя принудително в никакъв случай не е успявала ". Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на Народното събрание Росен Желязков. 

" Нашите сътрудници са приели съразмерно систематизиране на комисиите. Утре предстоят диалозите, тъй като всяка партия и коалиция показва в кои сфери са мощни. Не държим на всички значими комисии. Готови сме след диалози да бъде споделена отговорността с сътрудниците в Народното събрание. Бих бил деликатен, когато се употребяват мощни думи. Не може да се подхождат толкоз лековато с достолепието на най-възрастния човек в Народното събрание. По-скоро се цели втълпяване за задкулисие. Няма сламени хора, още повече в лицето на ръководителя ", сподели още Желязков. 

" Още в края на предишния парламент гледахме промени в Изборния кодекс и хартиената бюлетина не беше призната с един глас. Избирателят би трябвало да има опция по какъв начин да гласоподава. Всеки избор в този парламент ще бъде " пъкъл хок " и това е едно от огромните провокации за всички партии. Защо това да не бъде форматът на бъдещо държавно управление. Първото, което може да ни сплоти, е бюджетът за бюджета през 2023 година Еврозоната има значение освен за съответния бюджет, а и за нашата политическа принадлежност като членове на Европейския съюз ", добави някогашният транспортен министър. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР