Запознах президента и КСНС с резултатите на МВР, а те

...
Запознах президента и КСНС с резултатите на МВР, а те
Коментари Харесай

МВР министърът посочи Цацаров като проверяващ проверяващите, от БСП признаха за контрола над КПКОНПИ

Запознах президента и КСНС с резултатите на Министерство на вътрешните работи, а те не са по никакъв начин дребни. Така вътрешният министър Младен Маринов разяснява случилото се през вчерашния ден (8 април) на свикания поради корупцията в страната Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС).
Моментално той беше запитан за какво случаи като Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Николина Ангелкова, Елена Йончева, Валери Жаблянов (бел. ред. - против Жаблянов към този момент има инспекция поради негов парцел - вила в Симеоново, която съгласно в. " 24 часа " е издигната със заем, само че той не е деклариран) не са хванати от Министерство на вътрешните работи , а приказваме за статистика. Отговорът беше ориентиран в смисъл, че това е работа на КПКОНПИ (Антикорупционната комисия), а Антикорупционният закон работил от една година и инспекциите били " развой ", тъй като били подадени " хиляди имотни заявления ". Работим доста добре с КПКОНПИ, виждате и, че има доста действителни случаи, добави Маринов пред Нова телевизия.
Вътрешният министър се похвали с 37 български жители, упрекнати в корупция през 2018 година. На въпрос обаче за какво няма упрекнати министри , за какво КПКОНПИ не е разследвала министри, отговорът беше, че от практиката си е привикнал да се изчака да бъдат осъществени инспекциите. Защо се чакат медиите, а няма инспекции авансово – на този въпрос Маринов отговори, че имало инспекции за неща, за които медиите пък не съобщавали.
Кой ревизира проверяващи – в обстановка, в която проверяващите не могат да обяснят личните си заявления и кой съответно ревизира Пламен Георгиев и Антон Славчев (председателят и зам.-председателят на КПКОНПИ). Главният прокурор може да ревизира безусловно всеки, отговори Маринов. И загатна, че имало напън от страна на проверявани хора, довел до " Апартаментгейт ".
По въпроса с терасата на Пламен Георгиев, която сякаш е обща част, Маринов отново не разяснява, тъй като не можел. На въпрос ще бъде ли съдействано от Министерство на вътрешните работи на Община Слатина да влезе на терасата на Георгиев и да ревизира има ли противозаконни пристройки, отговорът беше, че ще има подпомагане и " по принцип спомагаме на всеки способен орган ". Вътрешният министър не пожела и да разяснява по какъв начин по този начин пазарни и данъчни оценки на даден парцел се разминават с фактически дадени пари за парцела . Мисля, че ще получи явен отговор въпросът по какъв начин по този начин политик има опция да си купува апартамент с ВИП асансьор , добави Маринов. Винаги има кой да санкционира, сподели още Маринов, в коментар за изявлението на Цветан Цветанов в " Панорама ", че няма кой да го накаже.
По въпроса с изказванията за закани към Пламен Георгиев, Маринов не разяснява, тъй като било класифицирана информация. Той не сподели и кой е създателят на заканите.
Маринов беше сбит и по въпроса със SMS-ите, които притежателите на " Артекс " семейство Мирянови са пращали на основния проектант на София Здравко Здраков – нещо, което той призна пред камерата на Actualno.com на събитие в края на февруари, 2018 година, отдадено на грандиозните планове за небостъргачи в " Стрелбище " и " Златен век " в " Лозенец " (бел. ред. - във видеото от събитието ). Не разполагаме с тези SMS-и, призна вътрешният министър.
Сподели с твоите другари
Позицията на Българска социалистическа партия
Мисля, че 90% от българските жители биха се подписали под това, което сподели президентът след КСНС. От Българска социалистическа партия отидохме с ясни оферти по какъв начин да стартира да се взема решение този проблем (бел. ред. – с корупцията). Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, един от най-приближените хора на водача на социалистите Корнелия Нинова.
Според Зарков месеци, даже години, трае политическата рецесия, която се трансформирала в институционална. " Апартаментгейт " е капката, която преля чашата, акцентира той пред Нова телевизия и разгласи за ясно, че институциите не съумяват да се оправят. Той упрекна ръководещите, че не желаят да бъде приет казусът. " Не схващат ли, че хората към този момент не устоят това нещо? Не схващат ли, че става дума за прекаленост, за нетърпимост, за възприятие за неправда? Ако не престават по този начин да мижат пред истината, то никой няма да завоюва от това ", уточни Зарков. По думите му, ръководещите не са подписали декларация, която „ голяма част от жителите биха подписали без да им мигне окото”.
На въпрос за какво – дали поради това кой ще държи контрола над КПКОНПИ , Зарков обърна тематиката към тезата, че " те признават с половин уста”. " Реалността е, че може да има стопански напредък, само че той не е задоволителен да догоним нашите европейски сътрудници, тъй като има корупция ", акцентира аленият депутат.
По въпроса с изказването на КПКОНПИ за доближен до политически водач, който е обвинен в злоупотреби и обвинявания, че човек от КПКОНПИ изнасял информация до този човек, Зарков разяснява, че ролята на комисията не е да слага гатанки. Предложихме радикално друг орган – не президентът да го назначава, а да е първокласен орган, с ясни отговорности, и гони корупцията по високите етажи, продължи аленият народен представител, само че призна, че предлагането на Българска социалистическа партия било президентът да назначава ръководителя на този орган , тъй като по Конституция бил равно далечен от всички управляващи. Законът би трябвало да постановява на всеки политически орган цялостна бистрота при влизане и излизане от политиката, а съответният орган би трябвало да ревизира тази бистрота, акцентира Зарков.
Зарков беше подложен и пред въпроса по какъв начин по този начин систематична партия като Българска социалистическа партия, взела участие в ръководството задоволително години през Прехода, ще желае да оправя рецесията. Вървим в неверна посока, установи депутатът и не видя лекарство в оставките: " Докога – до идващия скандал? ". Той сподели и, че няма визия дали има съображение да се ревизира парцела на сътрудника му Валери Жаблянов в Симеоново.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР