Заповядайте на традиционния пролетен концерт на Националния музикален театър на

...
Заповядайте на традиционния пролетен концерт на Националния музикален театър на
Коментари Харесай

Пролетният концерт на Музикалния театър тази година е под знака на любовта

Заповядайте на обичайния пролетен концерт на Националния музикален спектакъл на 9 март от 19 часа. Тази пролет той е под знака на любовта и е наименуван „ ЛЮБОВНИ МЕЧТИ” . Публиката ще чуе обичани арии, дуети и ансамбли от оперети и мюзикъли, отдадени на любовта.
„ Много страсти, пристрастености и романтика ще струят от сцената “ – дава обещание режисьорът на спектакъла Юлия Маринова. „ Красивата музика и осъществяванията на артистите ще ви пренесат в един различен свят –свят на обич и фантазии! “
Наред с фрагменти от обичаните оперети на Калман, Лехар и Щраус ще прозвучат осъществявания от мюзикълите „ Фантомът на операта “ и „ Котки “ на А.Л. Уебър, „ Моята прелестна лейди “ от Фредерик Лоу, „ Човекът от Ла Манча “ на Мич Лий, „ Кабаре “ на Дж. Кендър, „ Уестсайдска история “ от Л. Бърнстейн, „ Клетниците “ от Шьонберг.

Популярни шлагери ще прозвучат в нов аранжимент и в осъществяване на солистите и оркестъра на Националния музикален спектакъл с диригент Огнян Митонов.
Публиката ще се наслаждения и на осъществяванията на Балета на Националния музикален спектакъл. Сред тях са „ Либертанго “ на Пиацола, валсовете на Щраус и специфичен танцов номер по музиката на Калман, отдаден на безконечната женственост на Мерилин Монро.
Мъжете-солисти на концерта ще излязат дружно в обичания на публиката Марш-септет от „ Веселата вдовица “ на Лехар. От същата оперета на финала на концерта всички солисти и балетът ще изпълнят фамозният отбор „ Гризетки “.

ЛЮБОВНИ МЕЧТИ – концерт -спектакъл
Режисьор: Юлия Маринова
Диригент: Огнян Митонов
Хореограф: Татяна Янева
Сценограф: Георги Златанов
Художник на костюмите: Цветанка Петкова – Стойнова
Концертмайстор: Петя Ковачева
Координатор на плана: Пеньо Пирозов
Участват солистите: Марияна Арсенова, Александър Василев, Олга Динова, Румен Григоров, Илона Иванова, Владимир Грудков, Людмила Козарева, Александър Мутафчийски, Валентина Корчакова, Стефан Петков, Еделина Кънева, Пеньо Пирозов, Десислава Николова, Денко Проданов, Катерина Тупарова, Христо Сарафов, Богомил Спиров
Балет и оркестър на Националния музикален спектакъл
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР